Johanna tar bra hand om mig ❤

Ledig idag. Tack gode för det. Stämningen på jobbet är sådär kan man säga.. Alla är irriterade och griniga! Jaja, så kan det gå.
Lilla farmor sover som sagt nu och ja fast det var väntat så är det fortfarande jättejobbigt! 18 december är det begravning om jag nu får ledigt vill säga... Usch, fina lilla farmor ❤

Efter jobbet igår åkte jag till mitt lyckopiller, vet inte om det finns någon bättre än Snorp! Hon är bäst!
När jag kom hem hade Smarre tänt ett ljus åt farmor, han är så fin ❤

Nu sitter jag i bilen med Johanna, hon ska ta hand om mig ikväll och vi ska bara mysa. Hon är också bäst ❤
Snorpan var fin emellanåt idag, lite spänd i nacken men fin! Kvick i benen var hon också, vi små skuttade lite. Hon är som sagt galet pigg just nu min fina lilla häst.

Hoppas ni får en bra kväll i "vinter" myset!

Nu sitter jag äntligen på tåget mot stallet, jag hade mer än gärna haft på mig en overall idag. Satan i gatan va kallt det är!!! Självklart i min lilla morgonstress glömde jag både mina reflexer, vantar och mössa! Men kul!
Så nu kommer jag inte bara dö av påkörning på dödspromenaden utan jag kommer även frysa ihjäl medan!!
Nu ska visst Spank träna också för nu försvann musiken! Haha!
Jag vaknade 04:26 idag, det är liksom inte okej!! Jag måste gå till farbror doktor och säga att jag gärna skulle vilja sova lite.... Han kanske kan fixa!
Jag kommer vara satans trött i kväll, stänger butiken idag med. Igår var jag så trött att jag knappt kom ihåg vad jag hette på jobbet, när klockan var 20:35 kom jag på att jag skulle plocka drickan! Bra där, Jaja det kan mongo Mange ha!

Såhär ensamt är det på tåget en måndag morgon!

Go´ kväll!
 
Här kommer årets sista tävlingsrapport från Täby-Roffe.
 
Idag skulle vi alltså rida KM i hoppning på Djurs, jag skulle först rida Mattes Älsking - Travis och sen Tjack-Snorpan. KM går till på så vis att lektionshästar och privathästar tävlar mot varandra fast privathästarna rider 10 cm högre. Vi har en lite speciell bedömning på KM, man rider en bana i 2 faser där första fasen är 1,00 m för lektionshästar och 1,10 m för privathästar. Är man felfri går man direkt vidare till fas 2 som är 1,10 m för lektionshästar och 1,20 m för privathästar. Är sen 2 eller fler ekipage felfria så blir det omhoppning mellan dessa, de hoppar då fas 2 igen och då höjer man ytterligare 5 cm. Alltså 1,15 m för lektionshästar och 1,25 m för privathästar.
 
Eftersom jag är klubbens banbyggare så var jag först på plats för att börja bygga bana och när jag står i hinderförrådet och flyttar på hösilagebalar som var i vägen så hör jag en bekant röst. "Hallå hallå!" Det var Annika "Spank" som fått skjuts tidigt för att kolla in hela spektaklet. Skitkul! Så hon fick hjälpa mig med att "lägga ut banan", sen fick hon bygga lite hinder när bommarna låg på rätt plats. Tack för det raring!
 
Sen skulle jag då rida Travis först, han är ju lektionshäst och bäst i världen för er som inte redan visste det. Mattes bästa mästare. Han har uppnått en högaktningsvärd ålder på 18 år nu men han är fortfarande vid gott mod. Även fast han inte klarar av att hoppa lika höga, och framför allt lika breda, hinder längre. Idag var han i alla fall taggad till tusen och gick felfritt!
 
Sen bytte jag snabbt häst till Snorp, att byta mellan de två hästarna är typ som att byta mellan sött och salt. Eller mellan jeans och mjukisbrallor. Eller mellan bärs och Rosa Pantern (drinken alltså). Jag menar i alla fall att det är väldigt stor skillnad mellan hästarna. Well, well, Snorp kändes bra. Pigg och glad men på mattan. Hoppade fint på framhoppningen. På banan så kändes det bra till hinder nr 3, som låg lite knepigt ur sväng runt ett annat hinder. Kom liksom inte riktigt ur svängen så 3an rev vi. Sen låg 4an på båge och jag tycker egentligen att vi kom helt ok på den och galoppen var det väl egentligen inget större fel på, men vi rev 4an också. Sen satte jag tillbaka henne rejält till 5an som hon hoppade bra, 6an hoppade hon kalasfint och 7an gick också bra. Totalt 8 fel alltså. Bläh! (Måste. Lära. Mig. Rida. Bättre)
 
Gick sen in och hoppade fas 2 + hinder nr 7 (det är ju det najsa med att vara på interntävling, man kan göra sånt) och där hoppade hon 7an, 8an, 9an och 10an fint. Sen blev det lite knas med kombin (11 a & b) så jag tog om den men det blev inte bättre för det. Det var galet trångt i kombin men Scilla ville helst ta den på studs i stället för att bromsa emellan hindren. Aja, ingen idé att nöta vid såna tillfällen så jag hoppade 12an och var nöjd sen. 
 
Snorp fick sen vara med på prisutdelning då jag lyckades vinna hela kalaset på Travis - Mattes Mästare! Så Scilla fick för första gången stå längst till höger, få blå-gul rosett och galoppera 2 ärevarv! Hon verkade tycka att det var hur nice som helst, ha ha. Ska bara förklara för henne att för att få göra det fler gånger så måste man vara felfri. Och snabb.
 
Nu blir det snart lite vintervila, ska bara hoppträna för Daniel Svensson först den 9e december. Sen får hon lite semester i ett par veckor innan vi tar nya friska tag inför vårsäsongen. Då slutar vi med att riva tänkte jag och satsar mer på det här med prisutdelning och ärevarv...
 
Här kommer film, måste även lägga upp filmen på Mästaren Travis. Ha en härlig kväll nu alla ni som sitter och kollar på Beck! :)
 
Fridens!
 
/T-R
 
 
 
Nu laddar vi upp till KM, hoppas Snorpan är på topp!
 

Ojoj, nu har ju jag total missat att blogga fast jag har tänkt på det kanske 100 gånger, men så kan de gå ibland!
Jag har ju min superhelg denna helg, yippie! Dock så blir det en liten light helg för jag jobbar bara kväll i morgon då Snorp ska få åka till Djurs och tävla KM.
Snorpan busar vidare, mamma och pappa tog hand om henne igår och Johanna idag, hon ringde just så jag får ringa tillbaka när Denize kommit tillbaka från rasten... Annars så har dagen i boxen varit bra, det är tooook mycket folk i posten idag, helt galet! Linda kom förbi på mys lunch också vilket gjorde att dagen gick fortare, awesome!! Nu är det bara 3 timmar kvar...
Men just de, igår efter jobbet åkte jag hem till mammsen och pappsen och gjorde tiramisu till pappas Herr middag idag! Sjukt enkelt var det i alla fall!
Hoppas de blev goda, har inte hört något ännu....
Haha vilket härligt osammanhängande och tråkigt inlägg detta var.
Men jag är så trött i huvudet, egentligen har jag ju tusen saker att skriva om.. Men så kan de gå!
Nu måste jag visst jobba!
Herrå kompisar!

Håll i den lille hatt, men Snorpan var så otroligt fin igår på träningen. Galoppen var som aldrig förr. Åh, min häst är så magisk ibland så ni kan inte ens förstå. Hon har gjort sådana framsteg att jag blir alldeles varm i hjärtat. Helena tyckte att hon hade blivit mycket finare på bara två veckor. Så himla kul! Men hur som helst så red vi som vanligt superbra övningar för att lösagöra och få hästarna avslappnade. I framridningen var det mycket fokus på galoppen och Scilla galopperade som aldrig förr, så h i m l a fin var hon. Hur som helst så hoppade hon kalas också, känns bra inför söndag!
Älsklingshäst.
 
Idag har jag varit ledig, jag varit och myst med Snorpan som sparkade bakut i skritten idag.....
Va ere för feel Maj-Britt på våran häst?
Herregud!
Tjack-Snorpan var på med andra ord, hon fick springa av sig i ridhuset och jag hann knappt släppa henne innan hon satte igång med sina små bock- och sparka bakut serier... Haha. Så jäkla gullig.
Efter stallet var det bara att åka hem och fixa ordning köket, vi har kommit en bit på vägen nu.
Det ska bara målas klart runt det sista fönstret, väntar på att spaklet ska torka.. Sen ska det upp med nya gardinstänger, hyllor och sen är det typ klart. Så himla skönt, en liten upprustning bara sådär.
Nu kommer jag nog överleva i köket till vi ska göra om det på riktigt!!!
 
Nu ska jag äta sen middag!
 
Puss.
 
 
 

Japp, nu är jag och Hajki i farten igen! Jag jobbade in min lunch idag så att jag fick sluta 15 i stället för 16! Inte lika mycket stress då i mina tågbyten. Ikväll är det Helena träning, ska bli så kul! Hoppas Snorpan är laddad!! Det som är mindre kul med ikväll är att ingen kan hämta mig så jag kommer vara hemma 23:55 ikväll, jo man tackar transportstyrelsen! Nu ska jag snart gå av och gå dödspromenaden... Det är tur att jag har utsmyckat mig med cykellampor så att jag ser ut som en vandrande julgran! Så om ni åker vid Lindholmen de närmaste 15-20 minuterna och ser en blinkande idiot på vägen, plocka gärna upp mig! Nu ska jag hoppa av tåget! Jag rapporterar senare om jag lever än! Peace ✌

Jag är så trött att jag har huvudvärk! Ibland undrar jag vart alla dygnets timmar tar vägen!! Gick upp halv nio i morse, åt frukost och började att måla köket, tak och de väggar som var kvar. I min lilla planering så skulle jag åka till stallet vid 12, insåg att jag aldrig kommer att hinna så jag frågade om Bästa Johanna kunde ta henne idag, vilket hon kunde! Hade även tvättstugan, helt plötsligt är klockan tre, vad hände?! Målar andra lagret, fixar det sista i tvättstugan. Jag och Smarre skulle även till IKEA och göra lite inköp till köket. Vid halv fem började våran resa, först släppte han av mig hos Farmor medan han åkte och bytte bil med pappa, fina fina Farmor, hon ansträngde sig verkligen för att försöka öppna ögonen.. Väl på IKEA armbågades vi fram för att hitta den sista lådan i facket som såklart var trasig, men jaaa! Nej men då var det bara att ställa sig i kö ett! Aaah, efter att ha köat 4 gånger fick vi äntligen åka hem! Johanna skulle kommit över på middag men eftersom tiden bara drog iväg så får vi ta det en annan dag! Men så kan det gå. Nu är klockan helt plötsligt halv tolv och jag ska upp om sex timmar.. Yippie!

Och mycket ska hinnas med, säga hejdå till finaste farmor, snorpan, Lisa förhoppningsvis (håller alla tummar idag), måla klart köket och mysa med Smarre.
Men hur som helst, Scilla var sååååååå å fin igår. Ibland är hon verkligen magisk. Älskade fina häst.
Hon gör mig så lycklig.
Igår hade även alla Elisabethor(haha) namsdag, Grattis till er och mig!
Nej nu måste jag komma igång med min dag.
Hej på er!
 
Detta inlägg är tillägnat min vän Gabban, men ni andra får också läsa. Om ni vill alltså. Inget tvång. Men jag vet ju att ni vill...
 
Jag har hittat din julklapp! Det är på ett sätt även en julklapp till din Papi då denna kommer att innebära att han inte behöver bedriva taxi-service till stallet. Denna behöver man inget körkort för att få köra och som du ser på bilden behöver du heller inte bli blöt vid nederbörd då det finns ett tak. Hela 50 km/h ska den komma upp i. Har räknat ut att det kommer ta runt en timme att köra från dig till stallet (eftersom du inte kan ta motorvägen), och du slipper ju åka kommunalt med massa fula människor som luktar illa! Värt!
 
 
Själv har jag precis skickat mitt brev till tomten med önkelista. 
 
 
Det blev ju tydligen lite fel förra året så jag hoppas att den tjocka gubbfan fattar i år. Palla fler dagar som denna liksom...
 
 
Känns ju sådär att behöva sno med sig mjölk och thépåsar från jobbet. Fast man får väl anse det vara en löneförmån?
 
Längtar till vecka 49 så som ingen någonsin har längtat efter något ever. Varför då? undrar ni. Jo, go´ vänner, det är nämligen så att vår bankomat inne på mitt jobb (ja vi har en bankomat i lokalen) kommer äntligen att fyllas på med pengar igen. Eftersom Panaxia fick lite problems och det milt sagt gick käpprätt åt helvete med företaget så har bankomaten varit tom i typ 4-5 veckor. Vad innebär det då? Jo det innebär att inte en jävel har kontanter att betala med! Eller det är väl en och annan härlig hjälte som har tänkt 2 steg längre och tagit ut cash innan men de flesta har bara kort. Och för er som inte visste det så HATAR vi i krogbranschen kort! I alla fall vi bartenders. Why? Av flera anledningar. För det första så tar det väldigt mycket längre tid att ta betalt med kort än med cash. Inte helt ovanligt heller att uppkopplingen/kontakten med bank strular, då får man stå där som en hjon utan att kunna använda kassan (som är "låst" medans den väntar på kontakt) meddans 400 pers står och gapar om att få beställa. Kul. 
Det är heller INTE ovanligt att folk inte har tillräckligt med pengar på sitt kort så man får stå och vänta medans de; 1: överför pengar via mobilen. 2: försöker hitta nån polare som kan betala 3: säger "eeh, nä tyvärr, då ångrar jag mig..." Fattar fan inte varför folk inte ser till att ha pengar på kortet INNAN de beställer??? Jag har väl för fan inte tid att stå och vänta på att du ska överföra pengar? Det är 400 andra här som vill beställa, vem tror du dom blir sura på för att de får vänta? Inte är det du som får ta skiten i alla fall, det är jag. (sen är det ju även så att om du har beställt nåt och jag har gjort din beställning, så är det bara att pröjsa! Ångra sig? Eh, nix!!)
Nästa anledning då. Dricks. Nu kommer vi till det här ämnet som så många inte fattar, i alla fall om man inte har någon inblick i krogbraschen. Men så här är det att vi behöver dricksen för att få det att gå runt. Vi har inte 100% OB på samma sätt som man har inom t.ex. handels på helger och nätter. Eller nätter, de jobbar ju inte nätter. Det gör vi. Nyårsafton, juldagen, midsommarafton osv. För det fantastiska OB-tillägget av 19,80:- mellan kl 20-01 och 37,20:- efter kl 01. Inga 100% här inte. Och betalar man med kort (eller man och man, jag dricksar alltid oavsett. Minst 10%. Och har nästan alltid kontanter) så är sannolikheten väldigt liten att de skriver till dricks på kort-slippen. Så summan av kardemumman är att de senaste veckorna har varit total katastrof dricksmässigt för oss i personalen. Vi har typ mindre dricks totalt just nu än vad vi bör ha per person. Så därav min ekonomiska kris. (Inte bara därav, men en stor bidragande faktor) 
Så nu tycker jag att vi alla skickar ett litet sms till tomten och ber gubben att leverera ett paket med pengar till mig på julafton. Sen kan vi väl alla Spread The Word att använda cash på krogen och dricksa er bartender/servitris. Så kommer världen bli en lyckligare plats! Vi får ju faktiskt stå ut med packade, otrevliga, korkade gäster som inte kan bete sig och tror att man kan göra som man vill och även kalla bartendern diverse otrevliga saker. Så du kanske kan tänka dig att lämna en krona eller två nästa gång?
 
Puss på er!
/T-R
 
 

Idag vann Johanna och Sasja KM i dressyr på 72,någonting %. Så himla kul!! Grattis grattis grattis!

Fina Farmor, jag har längtat efter denna dagen för din skull, men för mig gör det så ont. 
Mitt hjärta värker och mina tårar slutar aldrig rinna längst mina kinder.
Du är inte borta än men du vandrar på vägen, jag hoppas att farfar står på slutet av den vägen och tar emot dig.
Jag har så mycket minnen från min barndom med dig, Du var världens Bästa Farmor.
Du var den snällaste jag visste och jag älskade att vara hos dig.
Du skämde alltid bort mig.
 
Jag kommer sakna dig, men jag har redan saknat dig i nästan 15 år.
Jag Älskar Dig Farmor.
Känner bara tomhet....
 

Nu ska jag bege mig till fina hästen, sen är det köks renovering light som står på schemat. Ni får en bild på min fina mugg jag fått av Smarre!! Hörs sen.

Härliga fredag, är på väg till jobbet, så jäkla osugen! Men men, igår hade jag en himla härlig dag, papi hämtade upp mig för mys i stallet och det var helt underbart väder. Sol, blå himmel och världens lyckligaste häst!!! Jag kunde riktigt känna hur lycklig hon var genom hela kroppen! Det var så härligt. Hon fick även bestämma tempo och gångart hela ridpasset = Lycklig häst!
Om 10 timmar får jag pussa på min favorit mule igen, det är en jäkligt bra morot för att få jobbet att gå fortare!!
Ha en bra dag, nu måste jag sätta på mig vantarna, fryser ihjäl!

Efter mitt bakande igår så åkte jag som sagt till stallet med det gick sådär, först missade jag bussen med 1 SEK och sen samma med roslagsbananen... Så jag fick sitta och vänta i 40 minuter men några minuter innan tåget kom så ringde bästa Papi som en räddande ängel! Så han skjutsade ut mig, myste lite med Snorp och åkte hem. Snorpan är en sådan pappa-tönt förövrigt! Igår när vi skulle hämta djuret så hör hon pappas röst, tittar upp och galopperar mot grinden!!! Men man får tacka. Haha! Snorpan var super lycklig och pigg igår, myshäst! Idag ska vi rida ut i det härliga vädret.
Efter några timmar i mitt stall fick jag skjuts av min snälla boxgranne till Annikas söta häst, jag fick även hoppa upp! Han är så jäkla göllig och sicka framsteg han har gjort! Jättekul!
Sen hem och kollade lite när Zlatan visade vart skåpet skulle stå! Härlig ledig dag med andra ord! Nu ska jag frosta dagens cupcakes sen ska jag åka och mysa i stallet! God morgon på er.

Det positiva med att jobba på ICA är att man är ledig mitt i veckan! Det är himla skönt ska ni veta. Jag har börjat min morgon med att baka lite cupcakes, jag har min andra sats i ugnen as we speak! Mysmorgon! Ska sen kommunala mig ut till Snorpan, hade hoppats på samma härliga väder som igår men icke! Får rida ut i mulet väder men det är ju mysigt det med..
Ska nog smita förbi Linda och sjuklingen Neo först också!!

Haha, Johanna skrev en liten uppsatts i morse också! Du är så duktig!!

Nu ska jag sätta fart!

Choo!
 
Har visst glömt att avlägga rapport från helgens tävling på Djurs. Får nog skäll av Gabz om jag inte gör det så here it goes...
 
Vi hade alltså en lokal hopptävling hemma på Djurs och tävlingsledare var yours truly (alltså jag, för er som inte fattar...) 3 klasser; 0.95, 1.05 & 1.10, jag skulle hoppa sista klassen med Snorp. Jag hoppade först 0.95 på Sasja som gjorde sin tävlingsdebut på en "riktig" hopptävling. Hon fick MVG+, ett nerslag i omhoppningen. Sen red jag Mattes Mästare - Travis, i 1.05. Felfri och placerad 9a. Mästaren som nu nått en högaktningsvärd ålder av 18 år var på topp!
 
Sen var det då dags för Muppen, Miffot, Galningen Scilla AKA Snorpan
Gabban berättade att hon hade varit helt crazy bananas hemma i stallet, galopperat runt i boxen och pipit. (Som Banze om ni kommer ihåg honom, ni som är gamla Djursare...) Jaha ja, det kan ju bara bli intressant... Scilly fick äran att beträda stallet, eftersom jag var tävlingsledare (och hade 947 grejer att fixa med...) och inte skulle kunna springa ner till parkeringen på gummiflis och fixa hästen. Så hon fick stå och mysa lite i vår hovslagarspilta medans jag fixade hennes frisyr, dvs knoppade. Man måste ju  vara snygg liksom! Tyvärr blev det inte de snyggaste knopparna jag åstadkommit men de fick duga. Tänkte att eftersom hon var så pigg och galen så skulle det förmodligen ändå gå så fort att ingen skulle hinna se dem ordentligt...
 
Red ut sen sväng runt sjön för att värma upp, Snorp uppskattade att hon fick springa fort. Sen in på framhoppningen där hon skötte sig utmärkt. Hoppade kalasfint! Väl på banan kändes hon verkligen bra, energisk men inte hysterisk eller spänd. Om ni kollar på filmen som Gabban la upp i söndags så är det ett par grejer jag vill fokusera på. Mellan 1an och 2an var det typ 27 m vilket egentligen är 7 språng. Jag tänkte att det är ju 2 oxrar och Scilla är storgalopperad så jag kör på 6 språng så slipper jag bromsa in i botten på 2an. Halvvägs upptäcker jag att det visst var lite längre än väntat, he he. Smackade på och tog 2an stooort. Landade typ i sargen på kortsidan. Men det gick ju fint! Över 3an vet jag inte riktigt var Scilla gör, jag kom bra på hindret. Det är som att hon upptäcker vattenmattan i språnget eller nåt, glömmer bort att dra upp frambenen, kommer sen på det och löser det hela genom att typ fälla bak dom istället. Ha ha, knasiga ponny. Ser sjukt kul ut. Sen går resten av banan fint fram till sista hindret då jag har tappat galoppen lite innan svängen. Jag hinner liksom inte samla ihop det hela och sen trycka på innan hindret så vi kommer liiite nära. Men när Scilla inte har tilräckligt med tryck i galoppen så kan hon inte komma nära, hon river ofta då. Precis som nu. En lätt touch och så låg bommen på marken. Typan! 
 
Aja, det var lite snöpligt och surt men det var ändå den bästa rundan den här terminen. Kändes 100 ggr bättre än de senaste tävlingarna. Snorp var som vanligt galet nöjd med sig själv. Hon e kul hon.
 
Idag har jag ridit barbacka på ponnyn, det var ju en livad tillställning. 
1. Hon är väldigt rund, man har liksom ingen ryggrad som markerar mitten (menar inte tjock!)
2. Hon är väldigt hal. Nu var hon dessutom relativt nybadad, alltså halare än vanligt.
3. Inte bästa utgångsläget att rida barbacka dan efter man har hoppat barbacka (på Sasja) och fått lite härlig träningsvärk i ljumskarna... Liksom svårt att komma ner på hästen då.
4. Snorp - PIGG!
5. Efter att vi flyttat till Söderby så har hon börjat röra sig mycket mer och fått ett större och bättre steg. = skumpig! 
Att jag inte åkte av idag är inget annat än ett mirakel! Men Snorp var fin och nöjd och jag var helt slut efteråt. Det är najs när man känner att man fått träningsvärk innan man ens har hoppat av hästen. Jag strechade ordentligt för typ första gången i mitt liv men det kommer nog ändå vara synd om mig imorgon.... Kom gärna förbi med tröstmat!
 
Alla som orkat läsa ända hit vinner ett pris. Det kan hämtas på ICA hos Gabban. Vet inte vad det är, kanske ett paket smör? Eller en palsternacka? Eller en knogmacka...
 
Hörrni, ha nu en fortsatt fiiin dag! 
Puss på er!
 
Högaktningsfullt eder Täby-Roffe
Jag vill bara hoppa in i Swirren och åka till stallet och galoppera ut, men nej... Transportstyrelsen vill ju inte att jag ska det, de har ju bestämt sig för att jag är någon slags fartdåre! Kära Transportstyrelsen, jag vet att jag gjorde fel men jag är i STORT behov av mitt körkort och jag vill gärna ha tillbaka det typ förra veckan.
Idag har Johanna Snorpan, hoppas Snorpo inte fryser idag, jag bytte ju täcke igår för det var ju varmt.
Jag hatar denna period men hon dör nog inte. Eller...?
Själv så jobbar jag 12-21:15 så förhoppningsvis hämtar Smarre mig!
 
Igår hade Snorpo vilodag, hon var en riktig mysis igår.
Lilla skruttan!
 
Som ni kanske märker så har jag inget bloggflow just nu så ni får leva med dessa tråkliga ett tag!
Vem vet, helt plötsligt kanske jag faktiskt har något att skriva igen!
 
Snodde bilden från Spanky :)

Åker i snigelfart till stallet då folk har krokat vid Roslags-Näsby! Sjukt onödigt! Hoppas ingen gjort sig allvarligt illa...

Så var denna helg över... Idag har det varit tävling på schemat, på hemmaplan. Snorpan var vildare än tam innan vi skulle åka iväg, hon galopperade runt i boxen, pep, steppade omkring på gången, var lite allmänt jobbig men så fort vi kom till Djurs var hon lugn som en filbunke! Johanna är tröttare än tröttast idag så hon rapporterar nog i morgon i stället. Hon har idag deltagit i alla 3 klasser samt varit tävlingsledare och så jobbade hon såklart natt! Snorpan såg i alla fall väldigt positiv ut idag på banan, detta var nog terminens bästa runda. Snörpligt nog så rev hon sista i grunden men var ändå nöjd, Snorpan var som vanligt vääldigt nöjd med sig själv.
Idag var hela Team Snorp på plats ink. bästa Annika. Mys.
Efter stallet var det farsdagmiddag med världens bästa Pappa och Mamma, sen tog jag mig en liten promenad hem och ska nu dricka lite te och mysa ner mig.
 
Bjuder på filmen från idag!
 
 

Varför bloggar jag alltid mera när jag jobbar? Är det för att jag inte har lika mycket att göra eller har jag så tråkiga arbetskollegor att det är roligare att blogga än att prata med dom? Undra sa en flundra... En annan sak jag undrar är, varför gäspar man när man fryser?? Så fort jag fryser så börjar jag tokgäspa?! Why? Konstigt!
Jaja nu ska jag återgå till min spenatsoppa.

Åh jaaa, fredag. Mys. Skönt att jag vaknade 04:36 av min själv och inte kunde somna om, Så nu sitter jag här, om 10 minuter ringer mitt larm. Jag nyser som aldrig förr idag också. Ikväll är det middagsmys med Putte och Janie, härligt. Mina lediga dagar har varit mysiga. I onsdags var en helt underbar dag förutom Helena träningen som gick åt skogen, Scilla var spänd spänd och spänd vilket resulterade i en irriterad ryttare tillslut. INTE bra. Dock så var hon super i framridningen så det var ju kul i alla fall. På kvällen/natten hade jag mys med Johanna, det var läänge sedan vi hade nattmys. Vi var inte hemma från stallet först 22:30 typ. Haha. Lovely. Så vi hade pyjamasparty. Så igår var det en stallbaserad dag för oss, först Djursan, sen åkte vi och fika med pappsen och sist men inte minst Snorp. Johanna gjorde amerikanska pannkakor till mig också som frulle. Lyx. Efter Söderby åkte vi och tvättade Johannas lilla skorpa och hon skjutsade hem mig, så jäkla hygglo alltså! Jag la mig i badet och tinade upp, och sen kom Smarre, vi körde lite handling, middag och sen slocknade jag!
Och nu sitter jag här, önskar att jag skulle varit ledig men man kan inte få allt!
 
God Morgon!
 

Äntligen är Team Snorp med släp!

Jag är leeeeedig idag, härligt som tusan. Fint väder, mami,papi och jag ska på äventyr, det är Helena träning ikväll och jag ska ha myskväll med Johanna. Plus att jag nu alldeles strax ska börja spakla köket. Åh jag längtar till det är klart, ja vi ska ju inte riktigt göra om än men vi ska sporta upp det lite bara. Som vanligt kan jag inte sova, så jag har redan hunnit äta frukost, kolla på inredning, kollat på nya julsaker jag vill ha, Martin suckar och jag är lyrisk. Haha. I Love Christmas!
Jag är den där som alla hatar för att jag längtar efter snön till exempel.
Igår fick jag pussa på min prinsessa igen, kanske darför jag har så mycket energi denna morgon.
Fina fina häst.
Nu ska jag köra igång, vi hörs senare kompisar.
 
 

Åh idag är det en riktigt bra bra! Jobbet flyter på, jag jobbar med två av mina bästa! Sista dagen med Emma, det är så jävla sorgligt!!! På söndag åker hon på nya äventyr. Kul för henne mindre kul för mig! Idag fick jag också en sjukt bra nyhet så nu håller jag tummarna riktigt hårt att detta ska inträffa!! Skulle vara så kul!
Har lunch, gjorde spenatsoppa, så jäkla gött! Syrran ringde precis och undrade om jag ville gå på Globen med Tyra.. Eh, ja! Gullungen. Hon har börjat rida också och ställt sig på kö till Djursan ❤

Ja då var det dags igen, som jag längtat!!
12-21 idag 9-18 i morgon sen onsdag, LEDIG!
Aaah kan det inte bara bli onsdag nu nu nu!!!!
Dock så stänger jag med bästa Madde idag så det är dagens positiva kan man säga. Johanna var hos Snorpan i morse som skulle få nya skor, hon var vildare än tam och skitsur för att hon inte fick gå ut!!
Nej nu måste jag jobba, hörs sen!

Just de, de håller på att bredda min parkeringsplats! Så jäkla nöjd!!

Hej och hå, vart är det blå?
Ja det kan man undra, grått och regn! En perfekt jobbdag med andra ord! Tycker dock synd om mami och papi som har Snorpan idag!! Hon lär vara ett lermonster plus att ta en promis i detta väder är ju inte jättekalas kul.. Menmen dom är ju bäst i världen så de hittar säkert på någe kul med knashästen!

Själv så väntar jag på att Denizes lurre ska ta slut så jag kan få äta lite och ha lite ralle! Nu är det bara 8 timmar kvar!!!

8-21 passen är mina favopass i butiken!! Jag behöver inte åka och träffa Scilla, behöver inte träffa Martin och jag slipper att träffa mina vänner som jag ändå ser så förbannat ofta! Så jäkla nice!! Grattis till mig liksom...

Annars så började min morgon bra, cyklade i morse då det är plusgrader så man slipper halka omkull med cykeln, niiice! Fixade allt och åt lite härlig frukost och sen kom Linnea, men så skulle jag öppna den lilla butiken, men de går int... Någon har försökt att ta sig in i den lille butik, herregud! Ring pooolisen!! NEJ! Jag och polisen är inte bästisar för tillfället.... Så jag ringde Johan som blev skitglad att jag ringde klockan 09:00 en lördagsmorgon för att berätta att någon försökt ta sig in och förstört hela entrédörren så att den inte går att öppna! Kul kille!
Jag tror att jag gjorde hans dag! Varsågod, Bossy 👍👍

Nej nu ska jag minsann hugg in i mina vagnar, som kom för ett litet tag sedan!

Höra kompisar!

God afton mitt herrskap!

Täby-Roffe här, jag tänkte bara ägna ett litet inlägg åt min bästa vän, Gabz. Kanske den bästa vän man kan ha. Idag har hon gjort en så fin grej för mig, som verkligen betydde mycket och hjälpte mig. Tänker tyvärr göra er besvikna om ni vill veta vad det var för det kommer jag inte berätta här. Mitt såkallade liv är tillräckligt tragiskt och patetiskt för närvarande utan att jag behöver berätta om alla grejer som händer (och inte händer...). Men hon var lite av en superhjälte idag faktiskt.

 

Gabban? 

 

Hur som helst så vill jag bara säga att jag är så sjukt glad över att ha en sån fin vän som Gabban, hon är grym!
Love You! <3

 
Snygga är vi också....
 

 

Lång ledig dag, så skönt. Sitter hemma och myser i soffan nu och ska strax gå och lägga mig. Idag har jag hunnit med ganska mycket, tvättstugen, tjoho va kul, Snorpan-hoppning och mysdejt med Emma och Linda.
 
Som sagt, idag var det hoppning som stod på schemat för lilla horsie.
Jag byggde upp 3 räcken på ena långsidan med 22 meter emellan, 2 oxrar ur sväng och en kombination med oxer, räcke. Snorpo var taggad till tusen!!
Först red Johanna fram lite självständigt sen fick hon hoppa fram på två räcken och några språng på oxern.
Sen hoppade hon långsidan, Snorpan och Johanna skötte sig exemplariskt.
Kombinationen hoppade vi från båda hållen, Snorp har blivit en sådan klippa i kombin, stolt matte!!
Sen fick Johanna hoppa lite bana, tanken med att oxrarna stod ur sväng var för att Johanna skulle träna på att hålla galoppen ur svängen och rida till hindret! Det var ju ett av problemen i Hamre, men idag satt de som en smäck!
Man glömmer lätt bort att Scilla blivit så bra i galoppen så man ligger kvar lite i det gamla back-tänket.
Hur som helst så gick det bra idag, Snorpan var på topp och skuttade över ena oxern som låg på 1.40, resten av banan låg mellan 1.10-1.20!
Nu ska Johanna bara rida exakt som idag på Djurs nästa helg!!!
 
Efter stallet så mötte jag upp Emma och Linda i TC för lite middagsmys som vi avslutade hemma hos Emma med min bästa kompis ( Casper ) och sötnosen Kiara. Jag Älskar dessa två små varelser som att de vore mina egna.
Hur mysigt som helst att bara myshänga mitt i veckan, det är inte ofta jag har tid med de så det var supermys.
Sen satte sig  jag, Linda och hajki, min nya vapendragare på tåget för hemfärd!
Hajki är min tuffa ryggsäck om ni undrar.
 
Nej, nu ska jag och min ihållande huvudvärk mysa ner och hälsa på John Blund!
God natt Peps!
 
Bjuckar på film från idag, Iphone ger sämsta kvali´n!!!