Idag när jag kom till stallet så var ju tanken att det skulle vara dressyr men det fixades med underlaget och Rebäck ville rida ut så det fick bli uteritt. Snorpan och Strongen var med på noterna!! Haha, vi hann komma in på ängen så skulle det travas... Men vi lyckades skritta ett litet tag i alla fall. Strongen studsade hit och dit, Snorp ville bara galoppera så när man bromsa skulle hon ställa sig lite på bakbena och jag och my partner in crime bara skrattade! Men när vi kom till raksträckan hann jag knappt säga något innan Snorp och Strongen drog iväg!
Snorp var taggad till tusen, gulliga gulliga häst ❤❤
Det finns ingen bättre än en lycklig Scilli the Snorp!!

Nu sitter jag på Tegel och myser i garderoben. Sånt jävla drag alltså!!
Stressen är total...eller inte.
Men det blir nog ändring på det under kvällen!

Trevlig Valborg på er peps ❤

Idag är det Valborg och världens tråkigaste väder. Varför har det börjat blåsa så fruktansvärt mycket för?! Man blåser ju bort!!
Igår jobbade jag mitt sista pass på snica, och mami och papi hade hand om Snorpan som var överlycklig över detta! Måndagar är nog hennes favorit dag för då behöver hon bara bli bortskämd av mamma och pappa :)
Ikväll ska jag jobba så det blir bråttom bråttom efter stallet, börjar 19 ikväll. Hoppas på en lugn kväll men ska jobba med en av mina favoriter så då brukar tiden gå fort!! I morgon ska man slagna vän tävla Sthlmmästerskapen, hoppas Trejvan är på topp!
Jag saknar Gbg, jag vill att Emma ska få skutta omkring och vara duktig där inne igen! Jag är fortfarande så sjukt stolt över henne och Tollan!!
Alla jag pratat med som såg henne tyckte att hon var grym och red så jäkla bra, jag kan bara hålla med!! Bästa lilla Emsi demsi doo ♥♥

Idag ska jag och Snorpan rida lite dressyr, har inte riktigt kommit på vad vi ska göra eller någon plan men det kommer nog :) Har i alla fall ett litet hum om vad vi ska pyssla med! Nu är det frulletajm innan dagens andra äventyr.





Jahapp, då var man hemma igen! Känns lite tråkigt, Emma hade väldigt gärna fått vara med idag också så att jag och min dubbelhaka kunde fått stå där och varit nervösa idag också.... Haha!
Är på väg och ska hämta mamma nu sen ska vi ut till bästa hästen, kanske åka och kolla på lite hästprylar och mysa.
Vaknade av ett sms idag från Johannas kille som frågade om jag visste något om smällen i natt?! VILKEN JÄVLA SMÄLL?!?!?! Ringde min bff och som svarade lite sluddrigt då hon knappt kunde prata!! Vallentunapacket hade varit på Tegel igår och startat lite bråk, knogjärn och grejer! Kalas!
Johanna hade i alla fall fått sig en jävla smäll på hakan så idag kan hon knappt öppna munnen.... IDIOT!!!!
Men hon mår bra annars!

Nu måste jag sluta för nu kommer mami ❤❤❤

Emma red så JÄVLA bra!!! Jag kan inte vara mer stolt än vad jag är just nu! Helt galet!
På framridningen kändes Tollan lite trött och Emma kämpade sig runt på banan som även var tok maxad idag!!
Men shit va bra hon red! 4 bommar rullade ner men vad gör de om hundra år?! Tollan har varit sten cool båda igår och idag, Emma var så nervös att hon höll på kräkas innan hon skulle in på banan, orden : jag vill inte det här!! kom även upp men in gick hon och ut kom hon en erfarenhet rikare och med ett minne som sent kommer att försvinna.

Just nu är jag så galet trött och hungrig, men så jävla glad att jag fick vara med om detta med min lilla bästi ❤❤

Hon red bra och väl men ibland har man inte marginalerna på sin sida!
Hon har i alla fall gjort något många andra drömmer om, hon kvalade in till Scandinavium och har hoppat två klasser inför en helt otrolig publik!
Bara det är stort!
Min fina underbara otroligt duktiga vän ❤❤

Nu längtar jag hem till min lilla häst ❤

Emma och Tollan är nu på framridningen igen. Tuffsan är lite trött idag men så länge Emma håller sig cool tror jag det kommer gå kalas!
Idag är det alltså final, den går i 1.45. Hoppar Tollan som igår med lite mer tryck i så kommer det gå som en dans.
Emma startar som nummer 5 idag, klassen börjat 09 och visas idag på svtplay, for real :)

Tollan står och mumsar hö i boxen och jag ska börja putsa! Idag är det Le Final och jag hoppas och tror att Emma kommer rida exakt lika bra som igår ❤
Vi är taggade!!

Håll i hatten va kul detta var! Emma var grym, Tollan likaså! Emma var kräk färdig av nervositet när hon skulle in på banan men hon höll sig till planen och red riktigt bra. Tollan var lite tjaffsig i munnen men hoppade som en klocka! Tyvärr så ramlade två bommar ner men vad gör det? Flickebarnet susade runt på Scandinavium och gjorde det så bra, hur många har chansen till det liksom?!
Aah, jag är hur stolt som helst över min fina lilla vän och så nervös som jag blev när hon gick in på banan var det länge sedan jag var :)
Jag längtar till morgondagen, den startar om 4 timmar så jag ska släcka lampan och försöka sova lite.
Go'natt ❤

Just nu rider Emma fram med självaste Rolf-Göran Bengtsson och Ninja! Han ska ju pensioneras idag! Hästskötaren sitter här på en spånbal och gråter, det gör ju ont i hjärtat :(
Tollan är hur cool som helst och Emma också :) awesome ❤❤ än så länge ligger min puls på det normala, tror den kommer gå upp snart....

Nu är vi äntligen på plats! Tuffsan är i boxen, veterinärbesiktad och matad. Även Emma är matad och känns faktiskt väldigt lugn för tillfället :)
Banan är mysig och bra så nu håller ALLA tummarna ikväll!!!!
Just nu sitter vi och spanar på 160 hoppningen, det är galet högt, haha!
Nej nu måste jag återgå till hoppningen!
Glöm inte att heja :)

Håll i hatten, nu kör vi!!
Klockan 22:10 startar Emmas klass, den visas på SvT play. Håll alla tummar och tår för min lilla Skrutta ikväll ❤

Transporten är lastad, boxen är mockad och stjärnan har fått mat! Emma red ett mjukgörande pass på Tuffsan nu på morgonen och är nu redo för Scandi. Lite nervöst men det ska bli så sjukt kul.
Om två timmar så åker vi vidare ner till Göteborg och världens roligaste äventyr! Vi hörs lite senare :)

Sitter och äter frukost. Har varit ute och myst med Tollan och gett henne frukost. Emma ligger och samlar kraft, hon ska känna lite på stjärnan innan vi åker vidare mot Scandi! Idag är dagen här, whiiiihooooo :)
Vi hörs senare kompisar!!

Nu är vi nästan framme i Göteborg! Vi har stannat och ska bo över hos tjejen Emma köpte Tollan av!
Emma och Tuffsan har ridit en litet checkout pass och Tuffsan va lite spänd till en början men vart så fin så! Hon travade och galopperade över lite bommar. Har putsat och ska bra fixa det sista på Tuffsan sen är hon tippelitopp till i morgon. Nu har vi precis fikat och ska ut och kolla till stjärnan i stallet :)

https://cdn1.cdnme.se/2459920/6-3/pic_51796433ddf2b373121fdab6.jpg" class="image">

Nu är vi på väg, vi har nu åkt i fyra timmar och ska strax stanna och rasta Tollan :)
Att åka med Familjen Carlson/Gulding är som att vara med i en komedi! Haha.
Tollan står snällt och fint i den lille transport medan vi vinglar fram i blåsten! Just nu spanar vi på hingstar :)

Om 4 timmar åker vi, just nu sitter jag i massagestolen, bästa presenten ever! Sen ska Snorpan ridas, fixas och så kommer kiropraktorn vid 09, awesome! Klockan 10 rullar vi från Söderby och ner mot Göteborg för det roligaste äventyret!!!
Igår red jag Snorpan på utebanan, hon var taggad och den nya sadeln var underbar :) idag ska jag nog ta fram lite bommar om jag hinner vill säga!! Borde ju göra det. Mamma var med igår och tyckte också om sadeln, hon tyckte även att jag satt ännu bättre i denna sadel, lovely!!
Efter ridningen tog vi in hästar, matade, myste och smorde lite Tuffsan träns!
Emma klippte Tollan så nu är hon så snygg, den lilla pälsbollen!
Men nu är massagen slut vilket betyder att jag ska sätta fart!!
Vi höra under min härliga helg, ska försöka blogga så mycket som möjligt, det kommer handla Mycket om min duktiga vän ❤ hej så länge!

Vilket betyder att jag kan blogga från Gbg horse show hela helgen!! :)
Igår red jag barbacka med Snorpan med Emmsan och Tollan. Hon kändes fin och det var mest en liten checkout då hon var lite varm i vänster hoven när hon kom in... Men det la sig så jag red och det kändes ingenting :)
Någon horsie har gått in i rören i spolis så vi väntar på att en röris ska komma och fixa den så vi har varit utan vatten i söndags så man kan inte spola bena och självklart, trots Magic brush och dopp med liten borste i vatten så har muggen saaakta med säkert börjat säga Hello!! Nooooooooo, så kommer inte röris idag blir det häst i liten vattenhink. Men då hade man hittat orsaken till den varma hoven.... Såret är ungefär en millimeter i omkrets med i alla fall! Så nu får Snorp gå i en lite mindre hage som inte är lika lerig ett par dagar så får vi hoppas att hon överlever.
Leran vs. Snorp 1-0

Idag ska det fixas inför Gbg som sagt, jag ska strax ner till tvättis, sen till stallet för putsning av saker, förhoppningsvis badning av Tuffsan (heja röris) och lite annat smått och gott :) jobba såklart också men det görs ju varje dag! Idag kan vi hoppas på mindre storm och mindre hysteriska hästar!!
Låter dock inte så lovande utanför!
Ska rida i nya sadeln också, Yeay!!

Pollen säsongen har ju gjort sig hört också, hej hej nästäppa, hosta och ont i lungorna. Men nu ska jag sätta igång!!
Ha en fantastisk dag så hörs vi senare :) om bloggappen vill det vill säga!

Igår kom ju Sharpman ut till oss för sadelprovning, jag älskar sånt, tycker att det är så sjukt intressant!
Först provade vi Snorpans nuvarande sadel, när hon stod still så tyckte hon inte att det var så farligt, men förstod att den åkte bak då den låg lite mot bogbladen, hur som så hoppade jag upp och skrittade runt.
När jag började trava så bad de mig nästan stanna på en gång och hoppa av då sadeln gled bak typ 10 cm, så vi fick prova en annan sadel, en fransk sadel som heter Altair.
Sjukaste känslan, när jag hoppade upp kändes det som att jag satt i en uppförsbacke, haha, men Scilla rörde sig som aldrig förr och då var hon ändå lite mör från dagen innan och sadeln rörde sig inte en millimeter!!
Awesome!

Så nu äger vi en ny sadel, yeay.
Pappa den stackarn fick komma och lösa ut mig på sin födelsedag.
Jag tänker inte berätta vad den kostade men vi hoppas att den var värd det!
Men det tror jag :)
 
 
Efter stallet så var det mys med familjen hemma hos mami och papi som bjöd på god mat och sjukt god efterrätt.
Min dator och ajfone är inte bästa vänner så ni får tyvärr vänta lite till med filmerna från helgen!
Kanske får åka förbi Johanna och lägga upp dom hos henne!
 
Nu är det bara två dagar kvar tills vi åker till Gbg, ska bli så jäkla kuuul ♥
Nu ska jag vakna till liv och äta frukost innan det bär av mot stallet!
 
Födelsedagsbarnet ♥
 
 
Tjäna!
 
Här kommer nu rapporten om gårdagens tävling på Sollentuna. 1,05m och 1,10m skulle hoppas.
 
Dagen bjöd på sol och varmt väder så förutsättningarna var ju de bästa. Susade ut till stallet för att knoppa Snorp. Sen skulle vi då lasta odjuret, som Gabban skrev i föregående inlägg har det ju blivit något av ett problem. Jag har ju dock kommit på ett smart sätt att få det att gå lite smidigare. Så efter att vi först försökt ett litet tag på vanligt vis (utan större framgång) så åkte vi ner till ridhuset där jag backade in släpet i dörröppningen. Då kan inte Snorpan springa på sidan av släpet, utan den enda vägen är rakt in. Funkar fint.
 
Väl framme på tävlingsplatsen så kom vi precis perfekt i tid, och kunde gå banan typ direkt.
Sen ut med Scilla och bort till framridningen. Snorp var tydligen taggad till tusen för det var mer bockande än vanligt travande och galopperande. Men hon var fin och hoppade bra. In på banan där hon kändes riktigt fin för att inte ha varit igång så speciellt länge. I om hoppningen tog dock bensinen slut så hon rev 2 hinder. En rivning tar jag på mig, jag fläskade på lite för mycket framåt, men den andra får nog hon ta ansvar för. Men jag var ändå mycket nöjd med det resultatet, det var ju första tävlingen sen november (hopptävlingen alltså) och hon är ju inte i tipp-topp trim. 2 platser från placering hamnade vi.
 
Inför nästa klass undrade vi lite om Scilla skulle orka detta, hon var ju ändå rätt trött i slutet på första banan. Well, det fick bära eller brista! Och oj, vad jag fick rida! Har nog aldrig drivit så mycket i hela mitt liv! Mina ben var som överkokt spaghetti när jag kom ut från banan... Men det gick vägen och det blev en dubbelnolla, och vi slutade på 7e plats! Yeay! 
 
Sen skulle vi då åka hem och som Gabban tidigare skrivit om så tog Papi Snorpan och hon gick nästan direkt in i transporten. WTF? Alltså, jag har fan behållt lugnet och berömt när hon gjort rätt, men varit tydlig med vad som inte är rätt utan att hetsa upp mig, skrika, slå eller något annat man inte ska göra. (jag gör förövrigt aldrig sånt) Jag har fan gjort "enligt boken". Men nej, det är bara Papichulo som duger! Morr... Jaha, det är bara till att boka in Papi som lasthjälp på alla tävlingar framöver.
 
Jaha, filmer från dagen finns givetvis men de ligger på Gabbans telefon så hon lägger väl upp dem vid tillfälle. Ni får helt enkelt stå ut så länge. Nu laddar vi om inför den 12 maj, då ska vi till Täby och hoppa 1,10 och 1,20.
 
Må nu lyckans ansikte skina över er, små gullungar!
 
Fridens!
 
/T-R
 
Hej bloggen!
 
Bloggappen på min lilla älskade (läs hatade) ajfon har spårat ur efter uppdateringen så den fungerar inte just nu, så kan det gå och därför har bloggningen blivit lite dålig.
Men saker har hänt! 
 
Fredagen började ju kalas med hämtning av transporten, så jäkla skön att köra, hämtade Johanna och ut till stallet för lite lastträning för Snorp. Snorp har ju fått för sig helt plötsligt att hon inte ska gå in i transporten...
Hon började dock vääldigt bra och gick in men sen så kände hon helt plötsligt att det fanns annat kul att göra så hon ville inte gå in mera.. Men vi släpade in henne och åkte en liten runda till ICA och vad händer nu?
Jo, Johanna kör in i refugen och vi får punka.. Asså, på RIKTIGT! Vi har haft släpet i tre timmar nu, grattis till oss.
Skjutsa tillbaka Snorp till stallet, ut med henne, Johanna ringer däckfirmor, jag måste börja kasta in hästar, Johanna åker till Arninge och fixar nytt däck, Johanna kommer tillbaka, jag mockar och fixar mat medan Johanna rider, barbacka, kommer upp och säger att Snorp är dyrast i stallet då hon gått som en klocka.
Vi åker hem, duschar sen ner till Tegel för mat och jobb. Hej hej hej. Det blev alltså ingen powernap.
Bästa är att detta är något som bara händer mig och Johanna.
 
Lördagen började med en sovmorgon, så jäkla skönt. Städdag i huset men den tog Martin hand om så jag hoppade upp, käka lite frulle och sen iväg till stallet. Red ut med Rebecca och Myggan i det härliga vädret.
Varför är det så i stallet att tiden bara springer iväg?
När klockan vart 18 så var det dags att åke hem till Johanna för dusch, möts av Johanna och Tob som ligger och myser på ballen. Duschar och förbereder oss för  vad vi tror kommer bli en kaotisk kväll, Dead by April skulle ju spela på Tegel... Men det blir precis motsattsen, en flop, ingen kommer. Eller jo, men det kanske var 400, lika många som det var där i fredags utan band. Men sen, vem vill se Dead by April? 
Men jag och Zara hade partytime i garderoben!!
När vi kom hem på morgonen skulle Tobbe åka till Teneriffa så han hade överraskat Johanna med blommor och tänt ljus, gulle ♥
 
Efter några timmars sömn var det bara att hoppa upp igen och ut till stallet, smörja, mocka och fixa Scilla för idag var det dags för tävling. 
Scilla har ju inte tävlat sen november om man inte räknar med dressyren då,men skötte sig exemplariskt.
Hon var tog taggad på framridningen och i första klassen vart det en 0/8 och två utanför placering och i andra klassen vart det en 0/0 och en 7:e placering.
Johanna får blogga om själva tävligen och Snorpans form.
Team Snorp var nöjda i alla fall.
Men då till dagens bästa, Papi...
Papi och Snorpans relation är som ni vet väldigt speciell, mami och papi var såklart med igår och hejdade, så pappa tog på sig att han kunde lasta Snorpan och vad tror ni hon gör? 
Jo, först går hon upp på rampen, backar bak,
Papi säger: Nej kom nu lilla gumman så går vi in.... SÅ GÖR HÄSTEN DE!!!
Jag och Johanna växlar lite blickar och säger: Fast på riktigt, samtidigt!!! 
Papi - Mannen som kunde tala med Snorpan.
Man blir ju trött.
Kvällen spenderades med min sötnos som hade lagat galet god mat till mig och sen häng i soffan, behöver jag säga att jag somnade ganska gott och snabbt :)
 
Nu ska jag alldeles strax åka till stallet, idag kommer Sharpman ut och ska prova lite sadlar på Snorpan och på torsdag kommer kiro.

Men idag är det ingen vanlig dag för det är världens bästa PAPPAs födelsedag ♥
HURRA HURRA HURRA!!
 
 
 
 
Nu ska jag alldeles strax åka och hämta min nya lilla transport, yeay! Efter det blir det upphämtning av Johanna och vidare ut till stallet :) Idag är jag riktigt trött då Martin och hans lilla vän kom hit efter matchen igår så jag somnade inte först 04 och byggarbetarna börjar 06,45 så liite trött idag. Längtar tills jag kommer hem till Johannas soffa, då ska det powernapas för i natt är det Tegel som gäller.
 
Nu måste jag verkligen åka så jag hinner med allt idag :)
 

Men snön försvinner i alla fall :)
Har precis tittat på Johanna och Snorpan som utövat dressyrkonster. Johanna red igenom LA:3 programmet och det såg väldigt fint ut!
Fina lilla häst ❤

Jag är så blöt idag att jag gett upp att försöka vara torr, haha! Redan plockat in vissa hästar som inte gillar det här med regn och ska snart plocka in resten för vad är detta för väder att vara ute i?!

Nu måste jag springa!

Igår hade jag och Johanna pyjamasparty så just nu sitter jag i hennes soffa och vaknar till liv! Ska jobba lite i stallet men känner nu att jag ångrar mig lite över det beslutet, hade väldigt gärna legat kvar och myst under täcket! Igår var det ju hoppeliskutt träning för Helena, Snorp skötte sig bra! Liite jobbigt emellan åt, lite bockig men fin på hinder! Helt godkänd för första hoppträningen på väldigt länge, mitt huvud hängde med nästan hela tiden också! Hade lite huvudvärk men inte farligt!

På kvällen så var det som alla andra onsdagar taco- och Grey's mys.
Nu har vi precis stigit upp och ska mysa med lite te sen ska vi ut i regnet men till varsitt stall, JH kommer ut senare och ska rida finaste lilla hästen ❤

Idag har jag ridit, hur härligt som helst!! Det var ju tre veckor sedan mitt huvud blev lite demolerat men nu är det på bättringsvägen. Dock så har jag lite ont i de lille huvudet nu men jag hoppas att det beror på sömnbrist! Red i alla fall lite dressyr, kände lite på Snorp och hade ett leende på läpparna precis hela tiden.
Tänk att det kan vara så kul att rida :)
I morgon är det Helena träning, jag ska göra mitt bästa och hoppas att hjärnan hakar på. Mami var med och myste loss i stallet också ❤

Efteråt lagade jag mat till Smarre och nu har vi precis kollat på en film, mys!
Nä, blir kort inlägg idag, min hjärna säger upp sig nu! Go'natt!

Hejhejhej folket!
Blidde inget bloggande igår för jag var helt slut! Snorpan fick till och med vila igår för jag orkade verkligen inte men det dör hon nog inte av ;)
När jag kom hem tog jag ett härligt bad och avnjöt en härlig middag Martin lagt till oss sen avslutade vi kvällen i sängen med en film, väldigt mysigt.

Men nu till något mycket roligare!!
Idag fick Emma ett väldigt roligt samtal, ett samtal som undrade om hon ville rida YR-finalen i Scandinavium!!! Hur sjukt galet är inte det?! Jag är så otroligt glad för min underbara vän som förtjänar detta så extremt mycket! Som hon och Tuffsan kämpat. Jag måste erkänna att jag fick tårar i ögonen när Emma ringde mig!
Så nästa vecka åker vi till Gbg för att vara med om ett minne för livet, ett minne som många drömmer själva om att få vara med om. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att min lilla Skruttfia ska susa runt inne i Scandinavium och att jag ska få ta del av detta.
Emma, du är så jäkla fantastisk och duktig på massa plan! Jag är så otroligt lycklig och tacksam över att du är en sån stor del av mitt liv och en av mina bästa vänner, älskar dig och nu ska vi rocka Göteborg ❤❤

Vilken dag jag har haft idag, när klockan var 9 var jag gråtfärdig! Herregud! Haha. Men dagen har gått relativt bra och dagens höjdpunkt var helt klart att sitta på världens bästa hästrygg igen ❤ Lycka!! Vi red som sagt ut med Tanya och Palle. Snorp var taggad till tusen, en lycko bock vart det :)
Allt kändes rätt okej, nacken sa emot lite när jag travade men annars var det helt okej! Ska försöka rida dressyr i morgon! Vi får se hur mycket jag orkar!
Jag är så jävla trött på att ha ont nu så jag spyr snart!!! Om det inte släppt på onsdag tänker jag faktiskt gå tillbaka till läkarn och be om muskelavslappnande. Vi red i alla fall Granby rundan, på vissa ställen var det fortfarande is men där de smält bort var vägen perfekt!!

Nu sitter jag på Tegel som en liten kassa kossa och längtar tills klockan blir 02:30 så att jag får åka hem och sova på Johannas soffa i 2 timmar innan det bär av mot stallet igen!

Måste bara passa på att säga att Emma och Tuffsan placerade sig i 1.40 idag och kvalade vidare till finalen i morgon så nu håller vi tummarna för dom i morgon! Mina duktiga flickor ❤❤

Hoppas ni har en trevlig kväll!

Idag hoppade Johanna och Snorpan för första gången på länge tillsammans, det skötte sig väldigt bra. Snorp freakade lite i början åt något hon såg men inte vi.. Ibland undrar man. Hon hade hjärnspöken som sin matte.
Dom hoppade i alla fall en serie på medellinjen med trav in, fem studs med först två räcken på sockerbit, sen kryss, plank, kryss, 21 meter fram till en oxer. Dom travhoppade även fram på två räcken med travbom innan som jag höjde lite succesivt för att Scilla skulle hoppa upp sig lite. Detta började vi med.
Hon hoppade väldigt fint där och Johanna satt perfekt.
På slutet la vi ihop detta till en bana och avslutade med att hoppa oxern och räckena i galopp i sväng vilket gick kalas.
 
Efter denna litte hoppsession så kollade jag på när unghästarna löshoppades, de var så himla fina.
Sjukt kul, jag längtar till 3-års testerna. Ska bli så spännande och se hur det går!
 
Som vanligt när man är i stallet så svischar tiden iväg och helt plötsligt var det dags för insläpp. Det gick bra förutom att den lilla olyckan satt sina små spår i mig vilket är så jäkla märkligt.
Jag brukar aldrig bli sån, ramlar jag av så hoppar jag alltid upp igen borstar av mig och sitter på hästen 1 minut senare. Och jag har ramlat av illa fler än en gång...
Men detta är inte samma sak, och sjukt irriterrande.
Och jag känner inte heller rädsla men ett sjukt obehag och inte med alla utan bara med vissa av hästarna?!
Hur kommer det sig?
Känns lite som en kombo också nu med leran, som att jag vet att jag kanske inte hinner undan, kommer Albin springa över mig idag också? Hur illa kommer jag slå i huvudet denna gång?
Hela veckan har jag tänkt på vilken jävla tur jag hade, för det ligger ett par stenar i kanten dit jag flög som jag är tacksam för att jag inte träffade för då hade jag nog inte suttit här idag.
Nu vaknade jag klockan 02,30 och kan inte somna om för att jag inte kan sluta tänka på insläppet jag ska ha om 13 timmar, vilket är spännande eftersom jag både har utsläpp och lunchning innan plus att jag ÄNTLIGEN ska få rida idag igen. Ut ska jag också, så jag hoppas att vädret blir bättre.
Men hur märkligt är inte det? Varför oroar jag mig inför något som är flera timmar framför mig?
Just nu känner jag lite, är det värt det? 
Är det värt sömnlösa nätter? Obehaget?
Nje, jag vettefan om det är det....
 
Nu ska jag släppa det hjärnspöket en stund och fokusera på att jag ska rida idag igen för första gången på 2 veckor. Happiness.
Ja, en normal människa kanske hade börjat med att rida inne men jag är inte som alla andra så jag ska rida ut på min älskade fina lilla tokhäst. 
Jag ska även ha med mig Tanya, min gamla kollega som jag lurat ut till stallet :)
Haha, vi fick några nya kompisar i stallet för 2 veckor sedan som gärna ville ha medryttare, så jag tyckte att Tanya skulle testa och nu är hon här. Lovely.
Så idag ska jag visa lite nya vägar för henne så nu hoppas jag att vädergudarna kan göra så att regnet försvinner  och solen men värmen kom fram :)
 
Åh, jag får ju inte glömma att jag var på Djurs igår efter mitt stall och fullkomligt pussade ihjäl världens bästa ponny Remi också ♥
 
Men nu ska jag försöka äta lite frukost, min klocka ringer om en timme så jag kan lite gärna passa på nu :)
Smell you lajter!
 
 
 

Inte för att det spelar någon större roll för mig, jobbar hela helgen.
Efter stallet igår blev det inte riktigt som planerat, Johanna ringde för att berätta att våra underbart fina pannband hade kommit :) så jag åkte och handlade mat till oss och sen myste vi loss ett tag hos henne i stället! JH två dagar i rad anser jag som lyx :)
Nu står jag och inväntar ett nytt äventyr innan jag ska åka till stallet!
Idag är det hoppning på schemat!
Så jag rapporterar senare!

Hej så länge!

Idag har jag hunnit med lite saker, känns bra! Städat bilen, fått på Snorpan nya pjuck, klippt Snorp och lite annat stallfix. Sitter just nu och inväntar Johanna som är på väg. Hon ska rida ut på lilla monstret idag :)

Sen ska jag hem och bara mysa egentid, Smarre är på konsert ikväll med Patrik så man får ju passa på! Hade tänkt surprisa en vän men orkar inte åka ut till Haninge ikväll.

Nu kommer ju Johanna, smell you lajter!

Idag är det ju onsdag och som alla andra onsdagar så är jag hem hos Johanna för Grey's mys. Tobbe är också med och myser! Just nu står det en tacopaj i ugnen och grillas. Mums.

Johanna red dressyr på Snorp idag med, skulle egentligen haft markarbete men det hans inte med. Så kan det vara ibland! Snorp hade varit lite jobbig idag så min andra beridare Emma fick hoppa upp en stund, det hade gått bra! Sen kom en svettig Scilla upp och fick sig en välbehövlig dusch. Som sagt, hennes kondis är inte på topp just nu..
Det är lyx att ha två bästa kompisar som är duktiga på att rida när man själv är trasig :) men som jag längtar efter att få rida själv, aah jag dör lite! Men snart så! Idag har jag inte haft ont i huvudet i alla fall, Yeay!
I morgon ska hon äntligen få nya skor och Johanna ska rida ut. Snorp kommer bli så lycklig!

Men nu ska jag ta ut pajen och mysa vidare med Mr. & Miss Nuuupa!
Ha en härlig kväll peps ❤

Vid det här lagret brukar jag åka till stallet och mysa men idag måste jag invänta Johanna. Jag ska hämta henne vid 15 så jag har sååååå tråkigt. Har läst alla bloggar som finns typ, kollar ansiktsboken minst 150 ggr och diskat. Jag funderar på att sova bara för att tidsfördriva.
Stallet igår gick bra, första dagen jag gjorde allt själv sedan hjärnskakningen. Jag red såklart inte, det gjorde Johanna. På kvällen hade vi stallmöte vilket gick väldigt bra. Alla var väldigt nöjda och glada, så är det när man har världens bästa stallchef och världens härligaste stallgäng ♥
Ingen häst sprang över mig heller!
 
Jag längtar efter våren nu, jag vill ha värme och torra marker.
Jag vill rida i thisa och gå i shorts..
Men snart så :)
 
Idag hade jag tänkt att Johanna skulle rida över lite bommar, vi får hoppas på att det inte är så mycket folk i stallet när vi kommer eftersom det är Ann träning idag, inte super populärt att ha bommar i båda ridhusen!
Nä, nu måste jag hitta motivation för att göra något!
 
 

Nu har det gått en vecka sedan jag fick hjärnskakning och jag får fortfarande inte rida... Så sjukt tråkigt! Som tur är har jag Johanna som rider och håller Snorpan igång. Idag ska hon rida dressyr, det har jag bestämt, haha!

Idag har jag hunnit med en del på morgonen. Skjutsat Smarre, varit och handlat, vart på IKEA, städat, diskat och till och med hunnit baka muffins och en sockerkaka till stallmötet ikväll! Nu ska jag åka till stallet och bara mysa med de bästa människorna och hästarna ❤

Smell you lajter!

And now... The moment you´ve all been waiting forrrr....
Dressage-Snorp - The Movie!
 
Lägg speciellt märke till den fantastiska första galoppen, speciellt den förvända delen. Eller galopp och galopp, den var en helt ny gångart som hon uppfann. Vi kallar den "förvänd kråkhopp". Men hon bytte ju inte så det är ju kalas. :)
 
 
 
 
/Täby-Tinne
Hallihallå där ute i stugorna!
Täby-Roffe här, har ni saknat mig? Eller förresten, idag kanske ni borde kalla mig Täby-Tinne eller nåt. Varför då? undrar ni. Jo men det är såhär att att jag och Snorpan har sadlat om och blivit ett dressyr ekipage! Ett dressyyyyyr ekipaaaage!
Anledningen till detta är att igår (lördag) gick första omgången av div 2 dressyr av stapeln och Djursholms lag höll på att vara tvungna att stryka sig pga att det inte fanns en 3e ryttare. Malin (lagledaren) och Karin (red också i laget) hade letat med ljus och lykta efter en 3e ryttare men hade haft begränsad framgång med det. Eller alltså, ingen framgång alls. Mest motgång faktiskt. Så eftersom tävlingen hölls på Söderby (där Snorp bor) så tyckte folk att det var klart att jag kunde rida i laget. Så vi fick ihop ett lag liksom och inte var tvungna att stryka oss. Måste man stryka laget får man nämligen inte heller rida någon av de andra omgångarna och det är ju trist. Så efter lite övertalning så gick jag med på att rida.
Detta var ju dock inte ett helt självklart val eftersom:
 
1. Är Snorp en dressyrhäst? - Nej
2. Har Snorp någonsin startat en dressyrtävling? - Nej
3. Har Snorp ens sett dressyrstaket? - Nej
4. Är Snorp helt igång? - Nej
5. Har Snorp alla 4 skor intakta på fötterna? - Nej
6. Är LA:3 ett lätt och lämpligt program att börja med? -Nej
7. Har vi tränat mycket på förvänd galopp så den är stadig och stabil? - Nej
8. Har vi tränat mycket på mellangångarter? - Nej
9. Har vi däremot tränat en del på byten eftersom Snorp är en hopphäst? - Ja
10. Var piloten frisk, pigg och fräsch? - Nej (haft feber i 3 dar, tjock i halsen och även spytt kvällen innan...)
 
I alla fall. Jag tänkte att vi får väl göra så gott vi kan och klarar vi bara av att rida runt banan och någrlunda efter programmet så får vi vara nöjda med det. 
 
Hämtade den inte ont anande blivande dressyrhästen i hagen. Spolade av benen och skulle sen knoppa. Har alltså inte gjort det sen typ november. Snorp anade genast oråd och blev nervös. Väldigt nervös. Och manen var ju kanske inte den mest lättarbetade då den nedre halvan är bortskavd från halstäcket och den övre halvan är tjockare än en islandshästs man. Jo då, men man gör ju sitt bästa. Kanske inte vann något stilpris men knopparna dög. På med den gamla dressyrsadeln som nu är i Emmas ägo (man kan ju ändå försöka att rida lite prydligt och inte i en hoppsadel) och in på framridningen.
 
Där gjorde nog Scilla sin bästa prestation för dagen för hon var verkligen jättefin där! Vi passade liksom in bland de andra ekipagen där inne. Kan t.o.m tycka att hon var finare än vissa...
 
Sen in i stora ridhuset där banan var. Skräck-attack!!!! Vaffan är det för ett långt, lågt, vitt hinder runt hela ridhuset???? Och varför är det några konstiga banderoller på sargkanterna??? Och framför allt; VARFÖR SITTER DET FOLK VID ETT BORD MITT I MANEGEN??????
 
Först fick jag knappt Scilla att gå in på banan. När jag lyckats med det gick det inte att gå på spåret nära staketet. När jag (typ) lyckats med det så var det näst intill omöjligt att gå nära domarbordet. Men det tog sig och jag lyckades manövrera runt den tok-spända stålfjädern runt spåret. 
 
Orkar inte gå in på detaljer om själva programmet, Gabz kommer lägga upp film senare så ni själva får se. Men Scilly-Gull gjorde faktiskt allt jag bad om och det blev varken några byten eller avbrott. Galet spänd, lite (mycket)  ÖT i förvända galoppen, på lite dubbla spår osv, men inga "riktiga missar". Så himla stolt och nöjd över Snorpan som tog sig igenom denna pärs utan att dö eller totalt freaka ur. 55 fantastiska % landade vi på och det är jag verkligen nöjd med. Jag menar, under om ständigheterna är det bra. Fick faktiskt 6 och 6,5 poäng på den förvända vänstergaloppen och den ökade galoppen efter det. Stort!
 
Så nu har Scilla gjort sin dressyrdebut, och i en alldeles för svår klass dessutom, och gjort det med bravur kan jag tycka. Duktig hest.
 
Gabz får som sagt lägga upp filmen vid tillfälle och hon får även lägga upp bilder. Jag har tyvärr inga.
 
Puss på er små trollungar!
 
/Täby-Tinne

Idag har vi haft kalas för Smarre! Det har gått bra dock så är min hjärna väldigt trött! Jag fick gå och lägga mig i 2 timmar mitt i kalaset när jag kände att kroppen gav upp. Idag har jag pressat kroppen lite onödigt mycket! Jag blev tok yrslig, mådde illa och hade huvudvärken från helvetet, den har ju dock hängt med mig som en skugga sen i tisdags men i alla fall. Man vänjer sig aldrig!
Nu går äntligen de sista för att jag mår dåligt, känns så elakt! Tänkte smita hem till mami och papi men de hade nog redan gått och lagt sig, de är lite jet lagade efter Thai. Men nu får jag äntligen vila i alla fall!
Johanna får berätta om dagen med Snorp, hon var vääldigt spänd men duktig :)
Men som sagt, Poki får berätta mera ❤
God natt vänner ❤

Läget då? Nej, inge fjortisinlägg. Jag mår lite bättre, inte bra men bättre!

Ja, historien är inte speciellt lång eller änrolig. Jag blev översprungen av häst i tisdags. Så kan det gå. Jag blödde lite i huvudet och tappade talförmågan i typ 2 minuter. Sussie tvingade in mig till Danderyds sjukhus vilket var tur. Där fick jag genomgå ett par tester. Min hjärna hade svullnat lite och de ville först ha kvar mig på sjukhuset men jag sa nej så det bad Martin väcka mig ett par gånger under natten för att se att jag var med i matchen.
Nu har det gått tre dagar och jag känner mig bättre, har fortfarande sjukt ont i huvudet och kan inte utföra några aktiviteter utan att bli helt slut och må illa. Men jag tycker att det borde ge med sig snart!!

Idag gjorde jag ett litet äventyr med mammsen och pappsen. Jag åkte bil, kollade på släp, köpte ett nytt släp och åkte hem. Inte så farligt tycker ni men när jag kom hem var jag helt slut och mådde illa så jag var tvungen att gå och lägga mig.....

Sen ringde Johanna och frågade om hon och Snorp kunde vara med i dressyrlaget i morgon?! Haha.
Javisst, sa jag. Men kul att du ska debutera med en häst som har en saknad sko, vilat i 6 veckor och "ridits" i två! Haha, men det får gå som det går. Hon orkar knappt galoppera en långsida och Johanna är sjuk! Kalas :)

Men jag återkommer hur det gick!
Nu orkar jag inte mera. God natt!

Bloggen får vila ett par dagar då jag åkt på en rejäl hjärnskakning. Tv, dator och mobil är inget het tips att hålla på med just nu. Men då vet ni i alla fall :)
 

Åh jag vill ha helg, haha! Jag är så trött och har så förbannat ont i ryggen tack vare person X i el stablo som tyckte att det var passande med vatten i kanna under diskbänk! Ja, jag är fortfarande bitter över det!!
Men hur som haver, om 2 dagar, TVÅ kommer min mami och papi hem, jag längtar satan! Haha, jag vet jag är 3 år gammal men jag har världens bästa föräldrar så det är svårt att inte sakna dom!

Jobbnatten gick bra men det var vääldigt mycket mera folk än vad jag trodde skulle komma! Sommartiden slog till också så när klockan var 02 var det bara att hälsa hem :)
Jag fick i alla fall sova i 1 h och 20 minuter innan klockan ringde och jag åkte till Upprätta för att kasta in Guardian i transporten och fara mot Järfälla! Första klassen gick hur smärtfritt som helst men i andra så var han lite och och lite dum! Men men det är bara på't igen!
Efter tävlingen så åkte jag och myste med min lilla häst, zombie style. Då låg jag nog på en 12 på trötthetsskalan som går till 10. Men jag fixade och trixade tills Johanna kom och red. Snorp var så fin igår. Hon fick rida över fyra upphöjda cavaletti också! Snorpan är en fröjd att titta på! Sen åkte jag hem, duschade och somnade. Haha!! Men skönt vare när klockan ringa 05 i morse :)

Idag har jag jobbat i stallet och nu på Snica. Sen ska jag hem och mysa med lille Smarre :)
Nu är min lunch slut så nu måste jag visst jobba igen....