God afton gott folk!
 
Antar att ni har undrat vart jag har hållit hus i drygt 2 månader? Undrat och oroat er, när kommer Täby-Roffe att uppdatera egentligen? Men räds icke, nu är jag tillbaka! 
 
I lördags (jag vet, det blev ett lite sent inlägg men livet kom emellan) så var det då äntligen dags för att styra transporten mot denna säsongs första tävling. Destinationen var Team Aspvik, klassen som skulle hoppas var en 1.20m.
 
Jag och Gabs hade inga större förväntningar på denna tävling dels för att Snorp inte varit igång så himlans länge, dels för att hon under veckan varit väldigt spänd och märklig. Inte något fel på nåt sätt, typ oren, ont någonstans eller liknande, bara spänd. Veckorna innan denna vecka hade hon känts super! Aja, någonstans måste man ju börja så det får gå som det går, tänkte vi.
 
Numera har ju Snorps lastnings-issues (som hon lade sig till med förra året) typ helt försvunnit. Lastningen hemma gick på ca 1,5 min och lastningen på Aspvik gick på max 30 sek. Naajjzzz...
 
Väl på plats träffade vi på LÖ och hennes Lucia som skulle debutera 1.20 dagen till ära innan hon flyttade ner till Flyinge, Skåne för 3 års pluggande till Hippolog. Kul att få träffa henne innan hon åkte.
 
Banan var trevlig, inte speciellt svår men heller inte tråkig. Tyvärr ingen bank denna gång heller... Eller pulvermanngrav. Ville ju gärna hoppa det förra gången vi var här men då tog dom bort den precis innan klassen. Besvikelsen var total. Så jag hade hoppats på att den skulle vara med denna gång men icke! Mää!
 
När vi gick banan så sa jag att planket kommer nog var den största svårigheten (och räcket ur sväng med vatten under) då plank och jag tydligen inte är buddy-old-pals av någon anledning. Rider inte så bra på dem bara, river relativt ofta. Om hindret efter planket däremot (rak linje, 6 språng, trippel) sa jag att "det här hindret kan man ju egentligen komma lite hursomhelst på, det är ju det enklaste hindret på banan, lär ju inte riva det." Jag gillar tripplar om ni inte förstod det. Längdhinder över huvudtaget är trevligt, speciellt om de är stigande.
 
Scilla kändes väldigt avslappnad idag, inte alls spänd. Varken i transporten, runt transporten, på framridningen, framhoppningen eller banan. Bådade gott!
 
På banan så fick jag en bra känsla, jag red faktiskt ganska bra också dagen till ära. Gjorde som jag skulle liksom. Nästan hela banan iaf... Bedömningen var en A:0 så jag tänkte försöka svänga och gasa lite inom möjliga ramar. Hoppade 1an bra, fick en bra sväng till 2an (räcket med vatten under), fick till en riktigt bra sväng till 3an, gasade på på sträckan till 4an, hoppade den bra, vidare på 5an som gick bra, sen runt pulvermanngraven till planket. Planket... Tyckte att jag faktiskt kom ganska bra på det och att jag var upprätad men Snorp touchade med bak och översta plankan föll... Merde!!! Resultatet blev att jag liksom kom av mig och red skitdåligt till 7an vilket var trippeln - så jag rev den också... Mon dieu! Det lättaste hindret på banan som jag tidigare sagt. Som jag verkligen inte skulle riva. Kräk. Efter det kammade jag till mig och red som satan till 8an, kombinationen. Vilket behövdes för nu hade Scilla blivit Ångloks-Snorp. Något stark. Liten touch av att ligga på en anings... Vi klarade i alla fall kombin bra och hade nu bara 9an kvar. Jag svängde innanför graven till den och höll på att missa hindret eftersom Snorp för ett tag blev osvängbar. (för er som är bekanta med Djursholm och Taikon så var det lite som i början när han kunde bestämma sig för att fortsätta rakt fram fast man red på volt och inget kunde stoppa honom. Lite så kändes det...) Lyckades i alla fall få ekipaget på rätt kurs igen och hoppa 9an bra. 
 
Resultatet blev alltså 8 fel men både jag och Gabs är rätt nöjda. Snorp var inte spänd alls och hon hoppade bra på alla hinder förutom trippeln, vilket var mitt fel. Ja, hon kunde ha dragit upp baktassarna 5 cm till på planket men det var ett helt ok språng. Hon hoppade kalas på framhoppningen och var inte i en enda bom där.
 
Nästa tävling är nästa helg (8 sept) på Märsta. Hoppar en 1.20 där också. Jag kör på den linjen nu, hoppar bara en klass åt gången och håller mig till 1.20. 
 
Gabster har filmen och har lovat att ladda upp den pronto. Så håll ut ett litet tag till så kommer den!
 
Till dess, kärlek och framgång till Er alla!
 
/T-R
06:15 ringde klockan så det var bara att skutta upp! En timme senare var jag i stallet. Släppte ut Snorp och Smilla sen klippte jag klart Fenomeen och vid 07:30 dök Yster upp med frukost :)
In med Feno i transporten och iväg till ATG. Feno fick först longeras där hon inte riktigt visade någon hälta utan mer en stumhet i båda fram mest höger, som vi också sett hemma så det var ju ingen stor surprise, men som sagt ingen riktig hälta. Sen in för böjprov, högt och lågt. Jag har ju misstänkt att det suttit högt upp, typ armbågen och mycket riktigt så visade hon på högt och knappt något på lågt, så vi släckte höger och böjde igen, och longerade sen igen. Då visade hon även vänster. Så vi fick sätta på oss dom snygga röntgenkläderna och skutta in till röntgen, Feno skuttade inte så mycket dock, hon släpade mest benen efter sig.
Hon hade inga super förändringar i knäna eller armbågen men vart behandlad i båda knäna eftersom hon visade där så nu får vi vänta i 3 veckor innan vi ska in igen :)
Sen var det styrelsemöte så jag och fina lilla Snorp tog oss en kvällstur runt ängarna efter det i mörkret, sjukt mysigt :) Nu är jag äntligen hemma igen och har duschat och ska nu dricka te och mysa med Smarre ♥


Hästarna är ute, stallarna sopade och jag dricker te och äter banan :)
Johanna ska komma och känna lite på Snorp och jag ska mocka bajs. Bra fördelning där.. Ikväll väntar en natt på Tegel och i morgon vankas tävling. Vi har inga stora förhoppningar utan vi kör på att det får gå som det går.

Igår kväll hade jag bästa samtalet med min älskade lilla Spank, så nu är jag fylld av energi och har en massa nya mål framför mig. Känner att det kommer bli en bra höst.

Såg igår att min linje jag vill läsa har ändrat lite i behörighet så just nu läser jag en kurs helt i onödan.. Eller onödan ska man kanske inte säga, det är aldrig fel att lära sig nya saker men lite så känns det nu :)

Jag och sötnosen Glimra har varut på morgon promenad så nu måste jag sätta fart med mockningen. Ha en härlig dag peps ♥
Idag har jag och min kärlek tränat för Helena, det gick åt skogen!
Snorp var spänd som en fiolsträng, antingen tog hon inte förhållningen eller så tog hon den så att hon nästan galopperade på stället och om man då trycker med skänkeln så skjuter hon iväg som ett skott eller så tar hon inte skänkeln alls...
Det är som att allt tiltar i hennes söta lilla hjärna och man får noll kontakt med henne. Det är så jäkla trist då hon varit så sjukt fin de senaste veckorna.
Vad gör jag då? Jo, jag ger upp. Kanske inte de smartaste men när man hållit på med samma sak i 40 minuter så orkar jag bara inte, för ingenting går. Jag känner mig sämst på hela jorden och undrar var min mentala coach Carol håller hus?!
Min älskade lilla häst har ett hjärta av guld och det finns inget bättre än henne så nu ska jag och Snorp pausa en stund och ha kul på egen hand. För jag känner att verken hon eller jag får ut något av detta och dagar som denna behöver jag något konkret kastat i fejset, inte saker jag redan vet..
Vi måste helt enkelt hitta en annan lösning för just nu känner jag att vi står och stampar på samma ställe.
Jag får så sjukt dåligt samvete också när jag rider såhär jävla dåligt!!!
 
jaja, det kan inte alltid gå bra men detta var det värsta på länge.
Men det är bara att ta nya tag, min häst är bäst och det är bara att göra om och göra rätt.
Nu taggar vi om och hoppas på att lill skruttan sköter sig på lördag.
 
Nu ska jag dränka mina sorger i te och Smarres famn.
 
Min största kärlek och bästa vän ♥
 
Igår var mina bästa små pojkar över och myste! Vi körde lite thai och film. Bästa energipåfyllningeb.
Dagen har gått i ett, började med att vakna 10 minuter innan mamma och pappa skulle plocka upp mig! In till Läkarhuset vid odenplan för lite röntgen. Efter det hem, byta om och vidare till stallet för lite ridning. Tiger var först ut, aldrig suttit på honom förut. 5 år och stor som ett hus men asgullig!
Sen hoppsa jag lite på min gulliga lilla Smyggis som var taggad och super duktig. Sjukt sugen på att åka ut och skutta på honom!!
Sen var det dags för Snorpo som fick gå ett litet dressyrpass. Hon har blivit så duktig på förvandgalopp men är fortfarande lite svag i vänster men det tar sig :)
Nu står jag och hänger på Tegel! Sjukt segt ikväll...Sitter och myser i stallet. Hästarna är ute och smaskar gräs och jag ska alldeles strax börja mocka.
Snorp ska dressyras och Fenomeen ska klippas klart.
Igår hade jag myskväll med Fröken Hallerstedt, hon bjöd på sin smarriga köttfärssås och en dokumentär. I love dokumentärer.
Jag och Snorp red runt ängarna med Johanna och Oscar, Scilla var väldigt nöjd över detta :) Galoppera fortare än fortast är ju lite av hennes favorit grej här i livet.

Men nu måste jag nog sätta fart!


och där försvann hela inlägget! Yippie.

Får göra en liten preweek resumé.
Söndags red jag och Yster ut på Snorp och Smyggis. Vi red Granby rundan och hästarna skötte sig bra, Mongo Myggan levde bara upp till sitt namn ett par gånger :)

I måndags myste jag och mami, vi kollade på bil och handlade lite mat till Snorp sen åkte vi till stallet. Snorp fick busa på utevolten och var väldigt nöjd.

Igår var det mark/hopp på schemat. Johanna hade lindat benet och Snorp var taggad. Hon hoppade väldigt fint och skötte sig bra genom hela passet. Feno var mystiskt halt igen, hon är ju det till och från men vi ska som sagt in och röntga armbågen på henne! Tobbe var ju med också och skrittade fram Scilla ;)

Idag skulle jag ridit ut men Thor och Moder Teresa tyckte annat så Snorp och Sessan fick busa i ridhuset. Fenomeen var så glad att jag blev alldeles varm i hjärtat ♥

Imorgon är det dressyr som gäller!
Ha en mysig kväll!


Började dagen med att hämta upp mamma, vi styrde kosan mot Myone och sedan ut till stallet. Mockade och fixade mat till alla tre hästar, hämtade in Snorp och Feno som hade rullat sig idag igen..
Snorp och jag körde ett dressyrpass i
ridhuset, fokus på att hon skulle bli öång och log i alla gångarter och så fin hon blev!! Hon är så jäkla kul att rida just nu så att det är sjukt. Man rider seriöst runt med ett leende på läpparna hela tiden. Jag har världens finaste häst ♥
Efter passet skrittade jag ut och hämtade in Myggan på vägen tillbaka. Becca har ju rymt tillbaka till Corfu så jag får ta hand om min lilla favo kille några dagar. Idag red vi ut runt ängarna. Började med att han först skulle vägra gå från stallplan.. Han ville mest stegra och bocka men efter 30 sekunder hade jag vunnit den kampen och han skötte sig exemplariskt!
Gulle häst ♥
Avslutade dagen med middag och lite rosé på Lilla rött med mamma, pappa, Smarre och några vänner. Supermysigt!
Nu sitter vi hemma och myser. Hoppas ni alla har en härlig kväll ♥
Vad hände med denna vecka? Tyckte det precis var måndag!
Idag har jag myst i stallet med systeryster och vildarna. Snorp och jag red på utebanan, hon känns fortfarande superfin :)
Sen smorde jag alla träns, båda förbyglarna och sadeln, oljade även in sadeln så nu är den i topptrim! Tvättade skydden och imorgon ska jag fixa skåpet om jag hinner med det!
Fenomeen ska vi boka in en ny tid med då hon är halt till och från hela tiden...
Myggan mitt lilla freak fick myspromis idag då tiden rann iväg med Feno, men i morgon ska vi mysa ute om vädret tillåter :)


Idag skuttade jag och Emsidemsido på våra dårar. Snorp skötte sig bra, hon var lite för på några gånger men annars duktig. Vi hoppade en massa studs, jag älskar att hoppa studs!!
Zar kom och myste lite i stallet, hon vågade till och med hoppa upp och skritta ut fastän hon tyckte att hon var stor som ett hus :)
Sen fixade vi hästarna, plockade in lite hästar och matade. Zara var en super dräng!!
Efter stallet så åkte jag och Zar iväg för lite tattoo time. Blev skitsnyggt! Jag är bra sugen själv nu :)

Hoppas ni får en fantastisk kväll ♥


Idag är det onsdag för er som inte vet! Min rygg känns lite bättre och jag väntar med spänning på min lilla röntgen. Snorp går som tåget, hon är dock på tårna hela tiden och töntar sig men hellre det än att hon har ont någonstans. Just nu är jag på väg in till stan för att hämta min lilla bil som har sovit på verkstan. Mamma och jag ska ta en promenad in :)
I morse började jag min morgon på crosstrainern, hör och häpna!!
När jag hämtat bilen så drar jag ut till stallet för lite hoppning på min söta ponny sen ska jag och Zar på äventyr :)
Men nu kommer mamma, vi hörs säkert senare :)


Det är konstigt hur allt kan bli ibland, det hör väl till när man växer upp, byter liv, att man tappar saker på vägen, såsom vissa vänskaper...Men det är jobbigt att förlora en vän till bråk, svek, eller till livet…
När man glider isär, och glömmer hålla fast i varandra.
Och det är lätt att bara se den sorgen, svårt att minnas att människor sällan försvinner ur våra liv för gott, att vänskaper sällan bryts helt och hållet, att om vi vill kan vi hitta tillbaka till varandra, bygga något nytt. Även om den vänskap vi hade aldrig blir exakt samma, inte precis så som det var…
 
Men hur gör man när tilliten försvunnit, hur bygger man upp den igen?
Hur gör man när man känner sig helt bortglömd, när man faktiskt inte orkar mera.
 
Jag vet ju vad jag gör, jag gömmer mig. Hos min bästis.
 
 
 
I natt sov jag min första hela natt på över en månad, sjukt nöjd, sjukt utvilad!

Red ut med Emma och Tollan, vi red Granby rundan och Snorp är så jäkla fin nu!!! Man vill aldrig sluta rida. Fina älskade häst. Jag längtar efter att få skutta lite på henne nu. Vi har ju bara hoppat ute på ängen men nästa vecka är beridaren på semester så då jäklar.
Snart drar Helena igång också!
I morgon ska vi rida lite dressyr, jag längtar typ redan nu!!Yes box, igår fick jag träffa den bästa läkaren jag träffat på de senaste 5 åren!
Han läste mina journaler och höjde lite ögonbryn, kliade sig lite på hakan och skrev en remiss till KS, två recept så att jag äntligen ska få sova och en liten sjukskrivning på det!!
Nu vänder det hoppas jag, så nu ska jag röra på mig så mycket som möjligt och inga tunga lyft!

Snorp och Johanna hade lite markarbete igår, Snorp var super. Snabb i tassarna och med på noterna. Hon är ju fortfarande inte riktigt igång men snart så hoppas jag att kondisen är tillbaka och magen borta! På både häst och ägare ;)

Idag står det uteritt på schemat så ska snart bege mig mot stallet ♥