Sitter hemma hos min sämsta och mest elaka vän, just nu håller hon på med Tzatzikin.Här kommer en liten återblick av veckan som gått:
Måndag:
Ledig morgon, åkte inte till stallet först 14:15, låg under täcket till 14! Så jäkla skönt.Longerade båda prinsessorna som var sjukt fina ♡
Sen hem till Emma för lite ugnspannkaka och mys ♡♡
Tisdag:
Sjuk kall morgon, jag och Kraystin krigade loss och var klara med utsläpp och sopning redan 07:50!
Awesome 👏👏
Snorp gick ett dressyrpass, hon är så jäkla fin just nu!! Längtar tills hon är helt igång och fin i kroppen med muskler där dom ska vara!
Fenomeen gick även hon ett dressyrpass och var lite stretig.
Myggan, min älskade lilla sagoprins var så glad och lycklig ♡ Man blir lycklig när man rider honom, han skötte sig bra och var superfin 😍
Gitan gick som tåget, älskar att rida honom! När han blir lång, låg och slappnar av så är han som en dröm!!! Galopperade som aldrig förr!
Gaspar var också superfin! Vi galoppjobbade satan och han var satans fin!! Han är en sjukt fin ponny!
Man kan säga att min riddag var en kalasdag med kalashästar ♡
Kvällen spenderade jag sovandes, haha! Som ett litet barn somnade jag redan klockan 19:00....
Onsdag:
Vaknade till snökaos...
Why God Whyyy?! Hagarna hade ju torkat upp så fint! Jaja så kan det gå, inget att grina om. Vi får bara vänta lite längre på att våren ska komma till oss :) Myst loss med valparna idag, asså jag är helt kär i dom, speciellt Fatsie. Sen åkte vi och käkade lurre och letade födelsedagspresent :) Väl tillbaka i stallet möte vi upp Johanna, hämtade hästarna och körde loss, även idag ett dressyrpass. Snorp såg sjukt fin ut!! Fenomeen var fruktansvärt jobbig idag och Cassi bockade loss, skrattade så jag höll på att börja gråta 😊
Nu sitter jag som sagt i soffan hemma hos Johanna och väntar på Grey's. Snart dax för middag, sallad och Tzatziki står på menyn idag.
 
 
Ha en härlig kväll peps, gå ut och gör en snöängel eller två ♡
Hallihallå i stugorna! Täby-Roffe här, fast idag får det nog bli Täby-Tinne faktiskt. Varför? Jo, idag har jag och Snorp varit och tävlat dressyr. Dressyyyyyr! En liten warm-up inför den lokala dressyren på Djurs som vi ska vara med på i slutet på April. Så vi tänkte att det kunde vara bra att utforska tävlingsplatsen lite en gång innan, därför åkte vi iväg till ovan nämnda plats och red en klubbtävling, LB:1, vilket är samma program som vi ska rida i April.
 
Snorp kände av läget redan när jag tog in henne från hagen på fm och ställde henne i gången för att knoppa. Nervös!!! Var tvungen att hetsbajsa ett par gånger och absolut inte stå still under tiden jag knoppade. Fick dit hårbollarna till slut i alla fall. In i släpet och off to Djursan. 
 
Väl där så fick hon gå in i stallet för att bli lindad (fiiint ska det vara - vita lindor!) och påklädd. Sen mot framridningen. Hon kändes väldigt fin idag, bättre än förväntat. 
 
Sen in på banan då. Snorp tog det hela med lugn, var inte alls så spänd som man kunde ha förväntat sig. I programmet var hon så himla duktig!!! 3 "missar" blev det, första halten var lite all over the place och sen hade jag ett onödigt avbrott i högergaloppen som var helt mitt fel. Glömde driva... Satt väl och mös lite för mycket och glömde bort benen antar jag. Men snabbt en ny fattning som dock gjorde att den ökade galoppen på diagonalen blev lite spänd så det avbrottet var väl inte det bästa vi åstadkommit. Men förutom de 3 missarna så gick allt super! 
 
66,72% fick vi ihop i alla fall och det är väldigt bra tycker jag. Så himla nöjd och stolt över henne! Det lustiga är också att hon som vann hade bara 1,5 poäng mer. Så hade jag inte glömt bort att driva och sluppit avbrottet i galoppen så hade Hopp-Snorp gått och vunnit sin klass. Stort!
 
Nu är vi taggade inför den riktiga tävlingen i April, det ska trimmas ordentligt tills dess. För man får ju inte glömma att Scilla faktiskt inte är helt igång och behöver stärkas mycket mer efter att ha varit avställd i typ 4 mån.
 
Vill ni se film? Klart ni vill, här kommer den.
 
Fridens liljor!
 
/Täby-Tinne
 
 
 
Det är leken som hölls på Tegel ikväll, det var nog inte en enda kaviar-unge med högre IQ än en fiskmås.
En snubbe var tvungen att hoppa på sin flickväns polare för att han kramade henne hejdå, jag vet inte men det kanske är ett hemligt kodord för att vi ses i buskarna om 10 minuter och leker att vi är vilda kaniner eller nått?! Jävlar va många tillfällen jag missat då under alla mina år!!!
Det kastades glas åt höger och vänster, trodde ett tag att jag var på Skansen i apburen och Skogs-turken sprang förbi i sina vita byxor och skrek:
" Vem vare som Kasta?"
Nej, jag skulle vilja träffa dessa IQ-befriades föräldrar och fråga vart det gick fel någonstans, är föräldarna kusiner? Vem vet inte du, vem vet inte jag, vi vet ingenting nu, vi vet inget idag som Lisa sjöng i sin melodramatiska sång med svart vit musikvideo någon gång på 90-talet! Bortsett från det så är jag så fruktansvärt, nästan gråtaktigt lycklig över att denna dagen är slut och jag ligger i min säng.
När klockan ringde i morse och mina 3,5 timmars sömn var slut så ville jag börja gråta, men det var bara att skutta upp, dricka lite te och brumma ut till stallet. Idag gick träningen riktigt bra, alla hoppade fint och hästarna blev mjuka och följsamma.Mockade och göra mat för att sedan föra kosan ut mot Södertälje och tävling med Emma och Tolletuffsan ♡
1.30 stod på schemat idag och efter Emma och Tollans 4 månaders uppehåll så var det sjukt kul att se hur de glänste på banan och kammade hem en 10:de plats 😊 Väl tillbaka i stallet 20:20 var jag liiiite stressad skulle man kunna säga, och trött. Men det var bara att bita i det sura äpplet, leka formel-1 förare hem, kasta på sig ett fejs och sopsäck för att sedan bege sig till älskade Tegel igen.
Gråtfärdig och illamående av trötthet steg jag in på jobbet, efter 5 minuter dyker Anna och Kristin upp med kaffe och paj, asså hur fina vänner har man inte, än en gång blev jag nästan gråtfärdig!
Haha, fan va jag vill gråta hela tiden idag, kan det vara så att min kropp börjat ge upp och försöker säga till mig att den är helt utmattad?
Nu ligger jag som sagt i sängen, ska sova och hoppas på att någon stannar tiden några timmar i natt så jag får sova lite extra!
God natt och puss på er fina ♡
 
Ojoj, dålig bloggvecka.. Igen!
Måndag: Sovmorgon då bästa Maria tog min morgon, det kan vara det lyxigaste jag vet just nu i mitt liv! Hästarna, ja vad gjorde dom i måndags?! Kommer seriöst inte ihåg.
 
Tisdag:  Helt underbar dag, solen sken, det var "varmt" jag och Kraystin skrittade ut med Cassi och Snorp. Sjukt mysigt, Snorp kunde dock inte hålla sig helt på mattan..Fenomeen fick ett dressyrpass :)Städade lite i stablo, krattade hela framsidan, städade skåp och tvättade täcken!
 
Onsdag: Morgonen gick i ett, vi tog en tripp till Lidingö, Kraystin bjöd på lurre ♡ tillbaka till stallet, Johanna kom och vi red på utebanan i solen, Fenomeen var duktig men sjukt pigg, Snorp var aslycklig och studsade runt med Johanna på ryggen. Men var vääldigt fin emellanåt. Sen hem till Johanna och vårat härliga Grey's mys ♡
 
Torsdag: Morgonen gick så jäkla fort, klockan 06:35 var första hästen i hagen :)Jag klippte Gitan och Fenomeen, mockade som Gandlaf, hästarna gick i skritten och vi myste loss med valparna på lunchen. Jag dör lite varje dag när jag ser dom!!!Efter lunchen åkte vi på äventyr som gick åt skogen, tillbaka i stallet, tog in alla hästar och åkte på nästa äventyr som var ett litet blandat äventyr! Kvällen spenderades med Anna, Becca och Johanna sen hem och nanna kudde!
 
Fredag: Idag efter utsläppet skrittade jag ut med Fenomeen och Maria med Chutney. Mys och det gick fina fisken, Chutte såg bara två tigrar i skogen så det är ju helt klart godkänt! Johanna drog av ett dressyrpass på Snorp som mest ville bocka sig igenom galoppdelen och köra sin egna style, känns bra inför söndag?!Jag, Anna och Kraystin myste loss en lunch i V-tuna Centrum och sen var den veckan över, nu sitter jag i vanlig ordning på Tegel och förlorar dyrbara minuter av mitt liv, men hey det är ju pengar i alla fall :)
 
Då var det helg igen, torsdag och fredag har gått i ett.
Torsdag:
Jag och Kristin krigade loss på morgonen, efter utsläppet longerade jag först Gitan på utebanan i solen som var en riktig klippa och var super duktig och nöjd! Sen var det Fenomeens tur, jag och Kristin skrittade ut i skogen barbacka, supermysig. Snorp fick sig en promenad med Kristin och Cassi. Gaspar hade vilodag då jag insåg att han gått hela veckan! Sen var det mock-SM tills det att jag och Kristin höll på att börja grina för att vi var så hungriga! Kvällen spenderade jag med Smarre, mys och jag var så trött så jag somnade tidigt! Så himla skönt!
Fredag:
Idag har vi kört på igen. Snorp fick gå i skritten, hon ska skrittas veckan ut.
Gaspar fick longeras på utebanan vilket han tyckte var sjuuukt jobbigt men han var duktig!
Fenomeen fick också longeras på utebanan, så jääkla fin var hon ♡
Gitan och jag trimmande i ridhuset, satan va han tycker att jag är jobbig men när han väl slappnar av och kommer in under sig och inte bara kröker på nacken så är han riktigt fin! På söndag ska vi hoppa och jag längtar! Efter hästarna var klara stod mockning och allt det där roliga! Sen hämtade vi Kraystins släp och kastade in hästarna. Åkte hem och myste lite med mami och papi med räkor, mumma!Nu sitter jag på jobbet... Som jag längtar tills jag slipper jobba varje helg! Som sagt, vill någon sponsra mig och min vän Kraystin så är det bara att hojta 😜Nu ska jag återgå till mitt härliga jobb. Ha en fab kväll peps ♡♡
 
I måndags hade jag sovmorgon då bästa Maria jobbade i stället för mig efter min härliga helg :)
Så fruktansvärt skönt att vakna upp och sitta under täcket och dricka te och äts frukost och bara mysa.
5 av 5 toasters.
Var i stallet vid halv elva, mockade gjorde hönäten och begav mig med min partner in crime och Anna och Becca till Börjes, partybilen levererade som vanligt!
Hästarna hade vilodag.
Kvällen tillbringades hos mina älskade Annika och Johan, middag och hårfix, så himla skön och härlig helg.
Älskar deras nya lägenhet och det var superhärligt att få träffa Johan, inte sett han på år och dagar.
 
Tisdagen red jag inne på lilla Snorp, jajamensan på bettlöst. Nya grejen, älskar´t!
Hon kändes riktigt fin i alla gångarter.
Red cirkus 30 min, sen fick hon vandra lite i skritten.
Fenomeen fick ett dressyrpass.
Kvällen mystes hemma hos Karlström med Anna och Becca med Carbonara och glass :)
 
Så kommer vi till dagens datum, idag har det varit en rätt bra dag!
Vi har fått massa hjälp av gulliga personer när tiden bara sprang iväg!
Vi hann hem för lite lunch och gull med världens sötaste puppisar ♥
innan det var dags för att lasta in Snorp som skulle på återkoll och kolla på ett litet töntigt sår som hon lyckats sparka på sig!
Det är verkligen töntigt, för cirka två veckor sedan sparkade hon på sig på höger fram, blev lite varm och svullen sen har det gått ner men så fort man tvättar det och skorpan lossnar så blir hon varm?!
Snorp hoppade in i transporten and off we go.
Väl inne på kliniken skötte hon sig exemplariskt som vanligt, springa lite i gången och Henrietta kände och klämde. In med Snorp till ultraljudet och eftersom hon är världens bästa häst så struntade vi i sedering.
Är himmelen blå? Visst är den det och Snorp stod som ett litet ljus och ingenting hittades :)
Eller Henrietta såg en liiten svart prick vid griffelbenet som hon ville ta en plåt på för att utesluta att hon inte sparkat sig illa, så in i nästa rum. Snorp var så sjukt duktig, ingen sedering här heller!
Älskade lilla pony ♥
Ingenting syntes på bilden så hon får skrittas denna vecka sedan är det bara att tuta och köra :)

Nu har jag precis bjudit Johanna Banana på lite middag, Lax med Pesto och feta blev det idag!
Nu Grey´s.
PUSS
 
 
Japp då säger jag godnatt lördag. Jag körde på en helnattare och åkte hem till Johanna efter jobbet för lite te-mys.
Vid 05:30 styrde jag kosan mot Vallentuna, Söderby Gård. Fodrade hästarna, gjorde hönäten, gjorde i ordning Snorp, red ut en sväng på det nya tränset.
Hon fick gå bettlös idag igen, jag älskart! Hon skötte sig hur bra som helst och körde även idag frust-sm. Sen var det dags för Sessans tur, red runt fältet med henne, satan i gatan va lerigt det var på vissa partier!!! Men hon var lyckligare än någonsin och pigg som satan :)
Väl tillbaka täckade jag lite hästar och hjälpte Kraystin med utsläppet.

Nu har jag äntligen kommit hem och ätit lite frulle, ligger i sängen nu och hoppas på att John Blund kommer och hälsar på snart. Så go'natt peps så kanske vi hörs senare ♡






... innan Katla bryter ut i skrik och panik!
Hästarna är fina och fräscha! Snorp ska in på återkoll på onsdag och Mofeno går som en klocka!
Idag har Johanna ridit Snorp på ett nytt träns och bettlöst för första gången. Snorp tyckte tränset var sänt från ovan och körde frust-sm. Hon vart mer harmonisk och avslappnad, sjukt kul att se hur mycket ett träns kan påverka!

I morgon blir det tidig morgon för mina små flickor, åker dit efter jobbet.
Efterbliven tycker ni? Smart tycker jag. Då är ponnisarna klara och jag har hela söndagen att utnyttja :)
Funtar på en liten bio kanske. Den som lever får se men nu måste jag jobba!

Ha en bra natt peps ♡

Mina fina idag ♡